Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ευρωπαϊκή Ένωση “φοβάται” να καταγγείλει την Τουρκία (βίντεο)

Η Ευρωπαϊκή Ένωση “φοβάται” να καταγγείλει την Τουρκία (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Βίντεο, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Κύπρος, Μάρτιν Σουλτς, Τουρκία, Φυσικό Αέριο,

Πολύ μαζεμένη, πολύ φοβισμένη και πολύ πλαγίως ήταν η απάντηση των Γιούνκερ και Σουλτς στην ερώτηση  αναφορικά με τις τουρκικές προκλήσεις έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το ερώτημα που έθεσε το SigmaLive στο Στρασβούργο, στους Προέδρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ήταν: “Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για την ΕΕ, είναι να διασφαλίσει ενεργειακές πηγές για το μέλλον…ιδιαίτερα μετά τα γεγονότα στην Ουκρανία. Ενώ είμαστε εδώ, ένα κράτος υποψήφιο για ένταξη, παραβιάζει την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη ενός κράτους μέλους της ΕΕ. Βεβαίως αναφέρομαι στα τουρκικά σκάφη που πραγματοποιούν παράνομες έρευνες στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τι κάνει η Ένωση για να προστατέψει τους φυσικούς της πόρους;”

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είπε ότι “Θα συζητήσω αυτή την ερώτηση με την κυρία Μογκερίνι η οποία είναι υπεύθυνη για αυτού του είδους της ερωτήσεις και θα καταλήξουμε σε κάποιο συμπέρασμα και θα πάρουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα”.

Ο Μάρτιν Σουλτς δήλωσε ότι “Το κοινοβούλιο χθες, το συμβούλιο των Προέδρων, αποφάσισε να προωθήσει το θέμα για συζήτηση, καθώς επίσης και τον ρόλο της Τουρκίας. Όταν τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών μελών παραβιάζονται, όπως της Κυπριακής Δημοκρατίας, από μια υποψήφια χώρα πρέπει να αντιδράσουμε. Αυτός είναι και ο λόγος που το Συμβούλιο των Προέδρων αποφάσισε να προωθήσει το θέμα για έκδοση ψηφίσματος. Λαμβάνουμε σοβαρά το θέμα.

Σχετικά άρθρα