Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Και δεύτερο πολεμικό πλοίο σαρώνει την ΑΟΖ της Κύπρου

Και δεύτερο πολεμικό πλοίο σαρώνει την ΑΟΖ της Κύπρου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Κύπρος, Μπαρμπαρός, Τουρκία,

Με δύο πολεμικά πλοία η Τουρκία σαρώνει την ΑΟΖ της Κύπρου συνεχίζοντας να προκαλεί με κινήσεις που δείχνουν χώρα που θέλει να προκαλέσει πόλεμο.

Στην ανακοίνωση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, η οποία δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα τους, αναφέρεται ότι το δεύτερο πολεμικό πλοίο Bartin παρακολουθεί τις εργασίες από το γεωτρύπανο SAIPEM 10000 στο Οικόπεδο Ονασαγόρας.

Σύμφωνα με το Sigma όπως αναφέρει ο τουρκικός στρατός γίνεται στο πλαίσιο της Επιχείρησης Ασπίδα Μεσογείου από απόσταση πέντε ναυτικών μιλίων (εννέα χιλιομέτρων).

Εξάλλου, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το πολεμικό πλοίο Γκελίμπολου ασκεί καθήκοντα προστασίας και επίβλεψης του ερευνητικού πλοίου της τουρκικής ανώνυμης εταιρείας (TPAO) Μπαρμπαρός.

Σε μια άλλη εξέλιξη, ο Τούρκος Υπουργός ΕΕ, Βολκάν Μποζκίρ, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Νίκου Χριστοδουλίδη για παραβίαση της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία υποστήριξε ότι η εν λόγω δήλωση “θα πρέπει να συζητηθεί εντός της ΕΕ και με αυτό τον τρόπο θα πρέπει να αξιολογηθεί”.

“Εμείς ως Τουρκία δεν θα επιτρέψουμε στην νότια Κύπρο να θέσει υπό την κυριαρχία της με τέτοιους είδους ξαφνικές κινήσεις την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας” πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι, το Μπαρμπαρός συνεχίζει να διαπλέει ανενόχλητο ποντίζοντας καλώδια.

Σχετικά άρθρα