Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ερντογάν: Προεκλογικός μποναμάς με κατάργηση ορίων συνταξιοδότησης

Ερντογάν: Προεκλογικός μποναμάς με κατάργηση ορίων συνταξιοδότησης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εκλογές, Όρια Συνταξιοδότησης, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Συντάξεις, Συνταξιοδοτήσεις, Συνταξιούχοι, Τουρκία,

Σε ένα ακόμη προεκλογικό δώρο προέβη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος ανακοίνωσε την κατάργηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στην Τουρκία, μετά την ανακοίνωση την προηγούμενη εβδομάδα μιας μεγάλης αύξησης του κατώτατου μισθού.

Η απόφαση αυτή του προέδρου Ερντογάν θα επιτρέψει σε περισσότερα από 2 εκατομμύρια εργαζόμενους να βγουν αμέσως στη σύνταξη, λιγότερους από έξι μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Ερντογάν στο προεδρικό μέγαρο.

Τα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης ήταν μέχρι σήμερα τα 58 έτη για τις γυναίκες και τα 60 για τους άνδρες.

Δεν είναι σαφές πόσο θα στοιχίσει το νέο σύστημα όμως ο Ερντογάν είπε ότι 2,25 εκατομμύρια άνθρωποι δικαιούνται να συνταξιοδοτηθούν αμέσως.

Σήμερα οι συνταξιούχοι στην Τουρκία ανέρχονται σε 13,9 εκατομμύρια.

Τα συνδικάτα διαμαρτύρονταν εδώ και πολλά χρόνια ζητώντας να καταργηθούν τα ηλικιακά όρια και να συνταξιοδοτούνται οι εργαζόμενοι αφού συμπληρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό ημερών εργασίας.

Με την απόφαση αυτή ο Ερντογάν ελπίζει να κερδίσει ψηφοφόρους πριν από τις κρίσιμες εκλογές του Ιουνίου.

Στις δύο δεκαετίες που βρίσκεται στην εξουσία, ο Ερντογάν έχει καταστείλει τις διαφωνίες και τα τελευταία χρόνια υιοθέτησε μια ανορθόδοξη οικονομική πολιτική που έριξε τη λίρα στο ένα δέκατο της αξίας της έναντι του δολαρίου, σε σύγκριση με την ισοτιμία της πριν από μια δεκαετία.

Σχετικά άρθρα