Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Την Παρασκευή στη δημοσιότητα οι φορολογικές δηλώσεις του Τραμπ

Την Παρασκευή στη δημοσιότητα οι φορολογικές δηλώσεις του Τραμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ντόναλντ Τραμπ,

Οι διορθωμένες φορολογικές δηλώσεις του πρώην Ρεπουμπλικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ θα δημοσιοποιηθούν την Παρασκευή, δήλωσε την Τρίτη εκπρόσωπος της Επιτροπής Τρόπων και Μέσων της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.

Η επιτροπή που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς απέκτησε τις δηλώσεις τον περασμένο μήνα στο πλαίσιο έρευνας για τους φόρους του Τραμπ, μετά από μια μακρά δικαστική διαμάχη που έληξε με την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ υπέρ της επιτροπής.

Η επιτροπή δημοσίευσε την περασμένη εβδομάδα έκθεση για τα ευρήματά της, στην οποία αναφέρεται ότι η Υπηρεσία Εσωτερικών Προσόδων (IRS) παραβίασε τους δικούς της κανόνες, καθώς δεν έκανε έλεγχο στον Τραμπ για τρία από τα τέσσερα χρόνια της προεδρίας του.

Τα έγγραφα που θα δοθούν στη δημοσιότητα την Παρασκευή αναμένεται να περιλαμβάνουν τις φορολογικές δηλώσεις του Τραμπ που κατατέθηκαν μεταξύ 2015 και 2021, τα έτη κατά τα οποία διεκδίκησε την προεδρία και διετέλεσε πρόεδρος.

Εκπρόσωπος του Τραμπ αρνήθηκε να σχολιάσει.

Οι φορολογικές δηλώσεις του Τραμπ δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα μαζί με την έκθεση της περασμένης εβδομάδας επειδή περιείχαν ευαίσθητες πληροφορίες που έπρεπε να διορθωθούν πριν από τη δημοσίευση, δήλωσαν τα μέλη της επιτροπής.

Τραμπ: Ο πρώτος υποψήφιος που δεν δημοσιοποίησε τις φορολογικές του δηλώσεις

Οι Δημοκρατικοί της επιτροπής δήλωσαν ότι η δημοσιοποίηση των επιστροφών ήταν απαραίτητη για την κατανόηση του πλαισίου της έκθεσής της, η οποία περιλάμβανε επίσης νομοθεσία που θα επέβαλε στην IRS να ελέγχει τους προέδρους.

Ο Τραμπ ήταν ο πρώτος προεδρικός υποψήφιος εδώ και δεκαετίες που δεν έδωσε στη δημοσιότητα τις φορολογικές του δηλώσεις κατά τη διάρκεια καμίας από τις εκστρατείες του για την προεδρία.

Οι Δημοκρατικοί στην επιτροπή είχαν μόνο λίγες εβδομάδες για να αποφασίσουν πώς θα χειριστούν τις επιστροφές μόλις τις έλαβαν, πριν οι Ρεπουμπλικάνοι ανακτήσουν τον έλεγχο της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων τον Ιανουάριο, αφού κέρδισαν με μικρή διαφορά στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου.

Σχετικά άρθρα