Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λαβρόφ: Το Πεντάγωνο απειλεί με εξόντωση του Πούτιν

Λαβρόφ: Το Πεντάγωνο απειλεί με εξόντωση του Πούτιν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Ουκρανία, Ρωσία, Σεργκέι Λαβρόφ,

Την ήττα της Ρωσίας στο «πεδίο της μάχης» επιθυμούν, σύμφωνα με τον ΥΠΕΞ της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, οι ΗΠΑ και οι νατοϊκοί σύμμαχοί τους, από κοινού με την Ουκρανία.

Όπως δήλωσε στο πρακτορείο TASS ο Λαβρόφ, σκοπός είναι να καταστρέψουν την Ρωσία.

«Δεν αποτελεί μυστικό για κανέναν ότι ο στρατηγικός στόχος των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στο ΝΑΤΟ είναι να νικήσουν τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης ως έναν μηχανισμό σημαντικής αποδυνάμωσης ή ακόμα και καταστροφής της χώρας μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σ. Λαβρόφ.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι οι δηλώσεις ανώνυμων αξιωματούχων του Πενταγώνου για «αποκεφαλιστικό χτύπημα» στο Κρεμλίνο ισοδυναμούν με απειλή για δολοφονία του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Αν κάποιος σκέφτεται με αυτό τον τρόπο, τότε θα πρέπει να αναλογιστεί και τις συνέπειες, προειδοποίησε ο Λαβρόφ.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επιδοθεί σε έναν υβριδικό πόλεμο ενάντια στη Ρωσία σημειώνοντας ότι οι σχέσεις μεταξύ τους αγγίζουν «ιστορικά χαμηλά».

Με τον υβριδικό πόλεμο ο Λαβρόφ, μιλώντας στο TASS, αναφέρεται στις κυρώσεις της ΕΕ προς τη Μόσχα, αμέσως μετά την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.

Με κατηγορίες προς τον Τζο Μπάιντεν, ο Ρώσος ΥΠΕΞ ανέφερε για ακόμη μια φορά ότι ΗΠΑ και Ρωσία δεν μπορούν να διατηρήσουν μια κανονική σχέση:

«Είναι αντικειμενικά αδύνατο να διατηρήσουμε κανονική επικοινωνία με την κυβέρνηση Μπάιντεν, η οποία δηλώνει ως στόχο την πρόκληση στρατηγικής ήττας της χώρα μας».

Συμπλήρωσε πως η «συγκρουσιακή αντιρωσική πορεία της Ουάσινγκτον γίνεται όλο και πιο οξεία και συνολική».

Σχετικά άρθρα