Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος συνέλαβε και σκότωσε δύο Σύρους στρατιώτες

Το Ισλαμικό Κράτος συνέλαβε και σκότωσε δύο Σύρους στρατιώτες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Άμπου αλ Χουσεΐν αλ Χουσεΐνι αλ Κουράσι (Χαλίφης ISIS), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ράκα, Συρία, Τζιχαντιστές,

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS) ανέλαβε την Κυριακή την ευθύνη για τη σύλληψη και τη δολοφονία δύο στρατιωτών των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων στην πόλη Ρεσάφα νοτιοδυτικά της Ράκα, στη βόρεια Συρία.

Το πρακτορείο ειδήσεων Amaq που διευθύνεται από το Ισλαμικό Κράτος δημοσίευσε μια ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι τζιχαντιστές της οργάνωσης κατάφεραν να συλλάβουν δύο κυβερνητικούς στρατιώτες ενώ συμμετείχαν σε εκκαθαριστική επιχείρηση στην έρημο Ρεσάφα.

Πρόσθεσε ότι οι τζιχαντιστές σκότωσαν τους δύο στρατιώτες μετά από ανάκριση και δημοσίευσαν φωτογραφίες από τη δολοφονία τους.

Οι σκοτωμένοι στρατιώτες, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων του Ισλαμικού Κράτους, συμμετείχαν σε πολλές εκστρατείες εναντίον της οργάνωσης στη συριακή έρημο.

Στις 23 Δεκεμβρίου, το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για επτά επιχειρήσεις εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων στην ύπαιθρο του Χαλεπίου, της Ράκα και της Ντέιρ αλ Ζουρ μέσα σε μία εβδομάδα.

Τον τρέχοντα μήνα, το Ισλαμικό Κράτος δημοσίευσε πέντε βίντεο από διάφορες περιοχές, όπως η Δυτική Αφρική, το Πακιστάν και η Συρία, που τζιχαντιστές του ορκίζονται πίστη στον νέο χαλίφη, Άμπου Χουσεΐν αλ Χουσεΐνι (Abu al-Hussein al-Husseini al-Qurashi).

Σχετικά άρθρα