Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σταθερό το μέτωπο στην Ουκρανία – Στο Ντονέτσκ οι περισσότερες ρωσικές δυνάμεις

Σταθερό το μέτωπο στην Ουκρανία – Στο Ντονέτσκ οι περισσότερες ρωσικές δυνάμεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ντονέτσκ, Ουκρανία, Ρωσία,

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων Βαλέρι Γκεράσιμοφ δήλωσε την Πέμπτη ότι η γραμμή του μετώπου στην Ουκρανία είναι σταθερή και ότι η Ρωσία έχει συγκεντρώσει τις δυνάμεις της για «την ολοκλήρωση της απελευθέρωσης» της περιοχής του Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία.

Σε μήνυμά του για το τέλος της χρονιάς, που εστάλη στους ξένους στρατιωτικούς ακολούθους και δόθηκε στην δημοσιότητα από το υπουργείο Άμυνας, ο ανώτερος στρατιωτικός αξιωματούχος της Ρωσίας αναφέρει:

«Η κατάσταση στην γραμμή του μετώπου έχει σταθεροποιηθεί, με τις μεγαλύτερες προσπάθειες των ρωσικών στρατευμάτων να επικεντρώνονται στην απελευθέρωση του εδάφους της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ».

Η Ρωσία, μετά την υποχώρησή της από το Κίεβο τον Απρίλιο, έχει θέσει στους πολεμικούς της στόχους τον πλήρη έλεγχο της ανατολικής περιοχής Ντονμπάς, που αποτελείται από το Ντονέτσκ μαζί με το γειτονικό Λουχάνσκ.

Οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν σχεδόν όλη την περιοχή του Λουχάνσκ, αλλά μόλις το 60% της περιοχής του Ντονέτσκ.

Από τον Αύγουστο έχουν εγκλωβισθεί σε μια δαπανηρή και παρατεταμένη μάχη για την πόλη Μπαχμούτ, μια βιομηχανική πόλη του Ντονέτσκ ο πληθυσμός της οποίας πριν τον πόλεμο έφθανε περίπου τους 70.000 κατοίκους.

Σχετικά άρθρα