Ισλαμικό ΚράτοςΕθνικές Εκλογές 2023
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ρωσία ξεκινά την εκμετάλλευση κοιτάσματος φυσικού αερίου στη Σιβηρία, με προορισμό την Κίνα

Η Ρωσία ξεκινά την εκμετάλλευση κοιτάσματος φυσικού αερίου στη Σιβηρία, με προορισμό την Κίνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Gazprom, Ενέργεια, Κίνα, Ρωσία, Σιβηρία, Φυσικό Αέριο,

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι έδωσε εντολή για την εκμετάλλευση του κοιτάσματος φυσικού αερίου Κόβικτα, στη Σιβηρία, το οποίο θα επιτρέψει την αύξηση των εξαγωγών προς την Κίνα.

«Ξεκινά η εξόρυξη φυσικού αερίου στο κοίτασμα Κόβικτα, του μεγαλύτερου στην Ανατολική Σιβηρία.

»Ξεκινάμε τις εργασίες», είπε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που μεταδόθηκε από ζωντανά από την ρωσική τηλεόραση.

Η εκμετάλλευση αυτού του κοιτάσματος θα αποτελέσει «μια πραγματική δυναμική ανάπτυξης και θα σηματοδοτήσει ότι ένα ισχυρό και στρατηγικό βιομηχανικό συγκρότημα δημιουργείται στην ανατολική Ρωσία», πρόσθεσε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι «θα διασφαλιστεί η αξιόπιστη παράδοση φυσικού αερίου τόσο σε ρωσικές εταιρείες όσο και σε ξένους εταίρους μας».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του ρωσικού κολοσσού Gazprom, Αλεξέι Μίλερ, τόνισε ότι «το κοίτασμα φυσικού αερίου παρουσιάζει νέες ευκαιρίες για οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη και την αύξηση των εξαγωγών».

Το κοίτασμα Κόβικτα, βρίσκεται κοντά στη λίμνη Βαϊκάλη και πρόκειται να τροφοδοτήσει τον αγωγό φυσικού αερίου «Siberian Force 1», ο οποίος από τα τέλη του 2019 συνδέει το κοίτασμα Τσαϊαντίνα στη Γιακουτία, με τη βορειοανατολική Κίνα.

Η Ρωσία προσπαθεί εδώ και αρκετά χρόνια να αυξήσει τις προμήθειες φυσικού αερίου προς την κινεζική οικονομία και έχει επιταχύνει αυτή την κίνηση τους τελευταίους μήνες, μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία και την επιβολή των δυτικών κυρώσεων.

Οι ρωσικές Αρχές θέλουν να αυξήσουν τις παραδόσεις φυσικού αερίου στην Κίνα, με στόχο τα 20 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου κάθε χρόνο, μέσω της αξιοποίησης των αποθεμάτων του κοιτάσματος Κόβικτα.

Η Ρωσία σχεδιάζει επίσης την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Siberian Force 2 από το 2024 για να τροφοδοτεί την Κίνα μέσω της Μογγολίας, δείχνοντας ότι κάνει ενεργειακή στρατηγική στροφή προς την Ανατολή.

Σχετικά άρθρα