Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πολωνία και Γερμανία ζητάνε ρωσικό πετρέλαιο για το 2023

Πολωνία και Γερμανία ζητάνε ρωσικό πετρέλαιο για το 2023
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Ενέργεια, Πετρέλαιο, Πολωνία, Ρωσία,

Ο πρόεδρος της ρωσικής κρατικής εταιρείας πετρελαίου Transneft Νικολάι Τοκάρεφ δήλωσε ότι η εταιρεία έλαβε αιτήματα από την Πολωνία και τη Γερμανία για αγορά πετρελαίου για το 2023.

«Είπαν ότι δεν θα αγοράσουν πετρέλαιο από τη Ρωσία από την 1η Ιανουαρίου και τώρα λάβαμε αιτήματα από πολωνικές εταιρείες για την προμήθεια τριών εκατομμυρίων μετρικών τόνων το επόμενο έτος. Και η Γερμανία έστειλε επίσης αίτημα για το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους», δήλωσε ο Τοκάρεφ στο τηλεοπτικό δίκτυο Russia 24, σύμφωνα με το TASS.

Τα στοιχεία που παρουσίασε ο πρόεδρος της Transneft έρχονται σε αντίθεση με τις ενδείξεις ότι η Πολωνία σκόπευε να εγκαταλείψει τη συμφωνία για την αγορά ρωσικού αργού πετρελαίου, σύμφωνα με το Reuters, αναφέρει το Tanjug.

Η ΕΕ αποφάσισε νωρίτερα να σταματήσει την αγορά ρωσικού πετρελαίου μέσω θαλάσσιων οδών από τις 5 Δεκεμβρίου, με τις δυτικές χώρες να επιβάλλουν επίσης περιορισμούς στην τιμή του ρωσικού αργού, αλλά ο αγωγός Druzhba μέσω του οποίου η Πολωνία εισήγαγε ρωσικό πετρέλαιο εξαιρέθηκε από τις κυρώσεις.

Σχετικά άρθρα