Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μάχες πολιτοφυλάκων, ανομία, συμμορίες και αίμα στη Δυτική Λιβύη

Μάχες πολιτοφυλάκων, ανομία, συμμορίες και αίμα στη Δυτική Λιβύη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Λιβύη, Τρίπολη,

Ο Αραβικός Οργανισμός για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (AOHR) στη Λιβύη εξέφρασε τη «βαθιά ανησυχία του για το ξέσπασμα ένοπλων συγκρούσεων στην πόλη Σαμπράθα, στη δυτική Λιβύη».

Ο AOHR ανέφερε σε ανακοίνωση την Παρασκευή ότι «οι συγκρούσεις θέτουν σε κίνδυνο περιουσίες και ζωές ανθρώπων».

Κατήγγειλε την αποτυχία του Υπουργείου Άμυνας της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (GNU) να παρέμβει για να σταματήσει την ένοπλη σύγκρουση.

Κάλεσε τόσο το Προεδρικό Συμβούλιο όσο και την Αποστολή των Ηνωμένων Εθνών (UNSMIL) να εντείνουν τις προσπάθειές τους για να ηρεμήσουν οι μάχες, την αποκατάσταση της ασφάλειας στην πόλη και την προστασία των αμάχων.

Η οργάνωση σημείωσε ότι η μαζική στρατιωτική κινητοποίηση και κινήσεις, θα οδηγήσει σε απεριόριστες ανθρώπινες απώλειες.

Την Παρασκευή, πηγές λιβυκών μέσων ενημέρωσης ανέφεραν ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί τραυματίστηκαν, ως αποτέλεσμα συγκρούσεων μεταξύ πολιτοφυλακών στη Σαμπράθα, στη δυτική Λιβύη.

Η Υπηρεσία Επειγόντων Περιστατικών και Ασθενοφόρων επιβεβαίωσε τον θάνατο δύο ατόμων στις βίαιες συμπλοκές.

Πηγές των μέσων ενημέρωσης ανέφεραν ότι η Ερυθρά Ημισέληνος της Λιβύης διέσωσε οικογένειες που εγκλωβίστηκαν στις συγκρούσεις στο κέντρο της πόλης.

Η Παραλιακή Οδός έχει κλείσει λόγω των μαχών.

Η ασφάλεια στην πρωτεύουσα της Λιβύης, την Τρίπολη, επιδεινώνεται συνεχώς, με τις απειλές για απαγωγές και δολοφονίες να αποτελούν καθημερινό φαινόμενο για τους κατοίκους.

Τον Νοέμβριο, μια αδέσποτη σφαίρα σκότωσε τον Μοχανάντ Μοχάμεντ Μπελαΐντ ενώ βρισκόταν στο αυτοκίνητό του, στην περιοχή Νοφλίν της Τρίπολης.

Η προέλευση της σφαίρας είναι άγνωστη, αλλά αναφορές και αυτόπτες μάρτυρες υποστηρίζουν ότι ο πυροβολισμός προήλθε από τη στρατιωτική βάση Camp 77.

Η κατάσταση σε άλλες πόλεις δεν είναι πολύ διαφορετική.

Στη Αλ Ζαουίγια, δύο νεαροί άνδρες, ο Αλί αλ Τρικρί και ο Μουνζέρ Χαμάντ δολοφονήθηκαν στην περιοχή Αλ Μουτράντ, δυτικά της πόλης.

Με τα χρόνια, οι απαγωγές, οι συλλήψεις και οι δολοφονίες έχουν αυξηθεί σημαντικά στη δυτική Λιβύη.

Αυτό φαίνεται στις αλλεπάλληλες δηλώσεις του υπουργείου Εσωτερικών, για συλλήψεις συμμοριών και ατόμων που εμπλέκονται σε απαγωγές και εκβιασμούς.

Σχετικά άρθρα