Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν (Τουρκία) θέλει τριμερή με Πούτιν (Ρωσία) και Άσαντ (Συρία)

Ο Ερντογάν (Τουρκία) θέλει τριμερή με Πούτιν (Ρωσία) και Άσαντ (Συρία)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Μπασάρ αλ Άσαντ, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ρωσία, Συρία, Τουρκία,

Ο κωλοτούμπας και δίχως τιμή λούστρος της Κωνσταντινούπολης, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι επιδιώκει να πραγματοποιήσει τριμερή συνάντηση με τον Μπασάρ αλ Άσαντ και τον Βλάντιμιρ Πούτιν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε, κατά την επιστροφή του από το Τουρκμενιστάν στην Τουρκία δήλωσε ότι, «πρότεινα στον Πούτιν να οργανώσει μια συνάντηση των ηγετών της Ρωσίας, της Τουρκίας και της Συρίας».

Ο Πούτιν απάντησε θετικά στην πρωτοβουλία που μπορεί να είναι η αρχή για μια «σειρά διαπραγματεύσεων», σύμφωνα με τον Ερντογάν.

Επιπλέον, είπε ότι «της τριμερούς συνάντησης θα μπορούσαν να προηγηθούν διαπραγματεύσεις μεταξύ των υπηρεσιών ασφαλείας, των υπουργών Άμυνας και των διπλωματών».

Ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι στην αρχή «οι υπηρεσίες πληροφοριών μας θα πρέπει να συναντηθούν».

Οι προσεγγίσεις που επιδιώκει η Τουρκία με τη Συρία θα είναι χρήσιμες για τα τουρκικά εθνικά συμφέροντα, σύμφωνα με τον Ερντογάν.

Επιπλέον, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι πρότεινε τη δημιουργία ενός νέου μηχανισμού με τη Ρωσία και τη Συρία για την επίσπευση των διπλωματικών ελιγμών με τη Συρία.

Πρόσφατα, ο Τούρκος πρόεδρος άρχισε να αναφέρει ότι μια συνάντηση με τον αλ Άσαντ είναι πιθανή.

«Δεν υπάρχει δυσαρέσκεια στην πολιτική.

»Αργά ή γρήγορα, μπορούμε να κάνουμε βήματα», είπε ο Ερντογάν.

Ωστόσο, η σιωπή έσπασε στη συριακή πρωτεύουσα Δαμασκό, καθώς όπως προέκυψε ο Αλ Άσαντ απέρριψε μια προσπάθεια συμφιλίωσης του με τον Ερντογάν με τη μεσολάβηση της Ρωσίας.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει εισβάλει παράνομα στη βόρεια Συρία και κατέχει παράνομα εδάφη.

Κατά τη διάρκεια του συριακού πολέμου υποστήριξε τους τζιχαντιστές ξεκάθαρο στόχο να σκοτωθεί ο Άσαντ και να αντικατασταθεί με ισλαμιστική φιλοτουρκική κυβέρνηση.

Σχετικά άρθρα