Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισλαμικό Κράτος: 17χρονος και Αυστραλός το νέο “αστέρι” των τζιχαντιστών

Ισλαμικό Κράτος: 17χρονος και Αυστραλός το νέο “αστέρι” των τζιχαντιστών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αυστραλία, Βίντεο, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές,

Ποιος είναι στα αλήθεια ο 17χρονος Αυστραλός, που πολεμά για το Ισλαμικό Κράτος και εμφανίστηκε σε βίντεο να απειλεί ότι η μαύρη σημαία θα κυματίσει στον Λευκό Οίκο και στο Μπάκιγχαμ;

Η εφημερίδα Daily Mail τον ανακάλυψε. Το όνομά του είναι Αμπντουλάχ Ελμίρ (Abdullah Elmir) και είναι προσήλυτος στο Ισλάμ. Τώρα, που πολεμά για το Ισλαμικό Κράτος, το όνομά του έχει αλλάξει σε Αμπού Καλέντ (Abu Khaled). Έφυγε από το σπίτι του στο Σίδνεϊ τον Ιούνιο και είπε στη μητέρα του ότι πάψει για ψάρεμα. Από τότε δεν τον ξαναείδε κανείς, ή μάλλον τον είδαν, μια και καλή, στο βίντεο να απειλεί με παγκόσμιο πόλεμο.

australos

Η οικογένειά του τον αποκαλεί “ηλίθιο” και θεωρούν ότι ο 17χρονος έχει υποστεί “πλύση εγκεφάλου”.

Ο Ελμίρ και ο φίλος του Φεΐζ πιστεύεται ότι έφτασαν στη Συρία και στο Ιράκ μέσω Τουρκίας. Υπάρχει μια πληροφορία ότι ένας από τους δύο επικοινώνησε με μέλη της οικογένειάς του από την Τουρκία. Για να φτάσουν στην Τουρκία ταξίδεψαν μέσω Μαλαισίας και Ταϊλάνδης.

Στο Ισλαμικό Κράτος πολεμάει μεγάλος αριθμός τζιχαντιστών από την Αυστραλία. Μάλιστα θεωρούνται ιδιαίτερα σκληροί ενώ ο Χαλίφης αναθέτει στους Αυστραλούς εύκολα διοικητικά πόστα. Ο μεγάλος αριθμός τζιχαντιστών προερχόμενων από την Αυστραλία έχει δημιουργήσει έντονο αντιμουσουλμανικό κλίμα στη χώρα, με τους πρώτους βανδαλισμούς τζαμιών στο Περθ να είναι γεγονός.

Σχετικά άρθρα