Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Μελόνι έστειλε επιστολή στον Μπαρζανί για ενίσχυση των σχέσεων Ιταλίας-Κουρδιστάν

Η Μελόνι έστειλε επιστολή στον Μπαρζανί για ενίσχυση των σχέσεων Ιταλίας-Κουρδιστάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιράκ, Ιταλία, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μασρούρ Μπαρζανί, Τζόρτζια Μελόνι,

Ο πρωθυπουργός του ιρακινού Κουρδιστάν, Μασρούρ Μπαρζανί, έλαβε την Πέμπτη επίσημη επιστολή από την Ιταλίδα ομόλογό του Τζόρτζια Μελόνι, στην οποία εκφράζει την προθυμία της χώρας της να ενισχύσει τους διμερείς δεσμούς με την περιοχή.

«Στην επιστολή, η πρωθυπουργός Μελόνι τόνισε τη φιλική και ιστορική σχέση που μοιράζονται η Ιταλία και η Περιφέρεια του Κουρδιστάν, τονίζοντας τη βούληση της χώρας της να ενισχύσει τις διμερείς σχέσεις με την Περιφέρεια στους τομείς του εμπορίου, της γεωργίας και της ενέργειας».

Το γραφείο του πρωθυπουργού Μπαρζανί ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι η Μελόνι αναγνώρισε επίσης τις κοινές προσπάθειες της Ιταλίας και του ιρακινού Κουρδιστάν για τη διατήρηση της σταθερότητας και της ασφάλειας στην περιοχή.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι η νέα ιρακινή κυβέρνηση θα βοηθήσει στην ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ της Περιφερειακής Κυβέρνησης του Κουρδιστάν (KRG) και της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για την επίτευξη ενός κοινού εδάφους ειρήνης, ανάπτυξης και ευημερίας.

«Ανυπομονώ να σας δω και να συναντηθώ μαζί σας το συντομότερο δυνατό», έγραψε η πρωθυπουργός Μελόνι στον πρωθυπουργό Μπαρζανί», καταλήγει η δήλωση.

Σχετικά άρθρα