Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κινέζοι αξιωματούχοι εξέφρασαν την «επιθυμία τους να επιστρέψουν» στα πετρέλαια της Λιβύης «το συντομότερο δυνατό»

Οι Κινέζοι αξιωματούχοι εξέφρασαν την «επιθυμία τους να επιστρέψουν» στα πετρέλαια της Λιβύης «το συντομότερο δυνατό»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ενέργεια, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Κίνα, Λιβύη, Πετρέλαιο,

Τη Δευτέρα, η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας της Λιβύης (GNU) ανακοίνωσε την άρση της «ανωτέρας βίας» στις επιχειρήσεις εξερεύνησης για την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Σε ανακοίνωσή της, η κυβέρνηση κάλεσε τις διεθνείς εταιρείες πετρελαίου που συνήψαν συμβάσεις με την Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου (NOC) να συνεχίσουν τις εργασίες τους στη Λιβύη.

Επιβεβαίωσε την ετοιμότητα της κυβέρνησης να τους παράσχει την απαραίτητη υποστήριξη και ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον.

Η κυβέρνηση ανέφερε ότι αυτή η ανακοίνωση έρχεται «μετά από μια αντικειμενική παρακολούθηση και αξιολόγηση που βασίζεται σε μια ρεαλιστική και λογική ανάλυση της κατάστασης ασφαλείας».

Επιβεβαίωσε ότι «η κατάσταση ασφαλείας άρχισε να βελτιώνεται σημαντικά και οδήγησε στην έναρξη των εργασιών εκσκαφής σε τοποθεσίες που ήταν δύσκολο να εργαστούν».

Η κυβέρνηση GNU διαβεβαίωσε τις εταιρείες ότι η Λιβύη «συνεχίζει να προωθεί τον πετρελαϊκό τομέα ως τον κύριο πόρο για τη χώρα και να διατηρεί την τακτική ροή πετρελαίου στις παγκόσμιες αγορές».

Σημείωσε ότι «δίνονται οδηγίες σε όλα τα αρμόδια υπουργεία και τις λιβυκές υπηρεσίες να λάβουν μέτρα για την παροχή των κατάλληλων δυνατοτήτων και προϋποθέσεων για τις εταιρείες να πραγματοποιήσουν το έργο τους».

Νωρίτερα, ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου της NOC, ο Χαλίφα Αμπντούλ Σαντίκ, προήδρευσε σε συνάντηση με κινεζική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον Yanjun Yang, διευθυντή της BGP Inc., παράρτημα της China National Petroleum Corporation (CNPC) στη Λιβύη.

Κατά τη συνάντηση, οι παρευρισκόμενοι συζήτησαν για την επανέναρξη των εργασιών της κινεζικής εταιρείας στη Λιβύη.

Οι Κινέζοι αξιωματούχοι εξέφρασαν την «επιθυμία τους να επιστρέψουν στην εργασία τους και πάλι στη Λιβύη το συντομότερο δυνατό», επιβεβαιώνοντας ότι «έχουν κινήσει τις διαδικασίες που σχετίζονται με την επαναλειτουργία του γραφείου της εταιρείας στη Λιβύη», σύμφωνα με δήλωση της NOC.

Στη συνάντηση συμμετείχαν μέλη του διοικητικού συμβουλίου της NOC, συμπεριλαμβανομένων των Αχμέντ Αμμάρ, Χουσεΐν Σαφάρ και Μασούντ Μούσα.

Η BGP διεξάγει σεισμικές έρευνες σε περιοχές της ερήμου για περισσότερα από 20 χρόνια, με προηγμένο εξοπλισμό και ολοκληρωμένες τεχνολογίες στην απόκτηση, επεξεργασία και ερμηνεία πεδίου.

Σχετικά άρθρα