Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αρκετές οικογένειες τζιχαντιστών διέφυγαν από το στρατόπεδο Αλ Χολ της Συρίας

Αρκετές οικογένειες τζιχαντιστών διέφυγαν από το στρατόπεδο Αλ Χολ της Συρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αιχμάλωτοι Πολέμου, Αλ Χολ Προσφυγικός Καταυλισμός (Συρία), Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Χασάκα,

Πηγές ασφαλείας επιβεβαίωσαν τη Δευτέρα ότι αρκετές ιρακινές οικογένειες τζιχαντιστών κατάφεραν να διαφύγουν από τον καταυλισμό Αλ Χολ της Συρίας, που βρίσκεται στην επαρχία Χασάκα και κρατούνται σε αυτόν γυναίκες και παιδιά μελών του Ισλαμικού Κράτους.

Οι κρατούμενοι εκμεταλλεύτηκαν τις καιρικές συνθήκες, συμπεριλαμβανομένης της χαμηλής ορατότητας που προκλήθηκε από την έντονη ομίχλη τις τελευταίες δύο ημέρες, ανέφεραν οι πηγές, χωρίς να διευκρινίσουν τον αριθμό των γυναικόπαιδών που απέδρασαν.

Ο καταυλισμός Αλ Χολ, που βρίσκεται στην ανατολική επαρχία Χασάκα, θεωρείται ο μεγαλύτερος καταυλισμός στη Συρία, όπου κρατούνται δεκάδες χιλιάδες οικογένειες και συγγενείς του Ισλαμικού Κράτους (ISIS).

Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες είναι γυναίκες και παιδιά.

Το Ιράκ έχει συχνά προειδοποιήσει για το θέμα του στρατοπέδου Aλ Χολ, θεωρώντας το ως «σοβαρό κίνδυνο» για την εθνική του ασφάλεια.

Η Βαγδάτη έχει επαναπατρίσει στο παρελθόν εκατοντάδες οικογένειες από το συριακό στρατόπεδο.

Σχετικά άρθρα