Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Daily Mail: Αμερικανός επιστήμονας καταγγέλλει ότι ο κορωνοϊός κατασκευάστηκε και διέρρευσε από τη Βουχάν με ευθύνη των ΗΠΑ

Daily Mail: Αμερικανός επιστήμονας καταγγέλλει ότι ο κορωνοϊός κατασκευάστηκε και διέρρευσε από τη Βουχάν με ευθύνη των ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Daily Mail, Εφημερίδα Sun, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κίνα, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Δημοσίευμα της Daily Mail αναφέρεται στον Δρ. Άντριου Χαφ, πρώην αντιπρόεδρο της ΜΚΟ EcoHealth Alliance στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στους ισχυρισμούς του ότι ο κορωνοϊός είναι μία γενετικά τροποποιημένη ασθένεια η οποία κατασκευάστηκε και διέρρευσε από τις εγκαταστάσεις εργαστηρίου στη Βουχάν της Κίνας.

Ο Χαφ, ο οποίος έχει συνεργαστεί στενά με το συγκεκριμένο εργαστήριο, αποκαλεί τον ιό τη «μεγαλύτερη αποτυχία των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ μετά την 11η Σεπτεμβρίου».

Ο επιστήμονας, αναφέρθηκε στην πανδημία, χαρακτηρίζοντάς την «μία από τις μεγαλύτερες συγκαλύψεις στην ιστορία» ενώ είναι και ένθερμος υποστηρικτής μίας εκ των πιο διαδεδομένων θεωριών συνωμοσίας, ότι, δηλαδή, ο κορωνοϊός κατασκευάστηκε και διέρρευσε από το εργαστήριο.

Ο ίδιος ισχυρίζεται στο βιβλίο του, «The Truth About Wuhan», ότι η πανδημία του κορωνοϊού δεν είναι τίποτα άλλο από το αποτέλεσμα της χρηματοδότησης, προς την επικίνδυνη μηχανική των κορωνοϊών της Κίνας, των ΗΠΑ.

Ο Χαφ μίλησε στη Sun τονίζοντας ότι, «η αμερικανική κυβέρνηση ευθύνεται για τη μεταφορά της επικίνδυνης αυτής βιοτεχνολογίας στους Κινέζους».

Όπως υπογράμμισε, τα κινεζικά πειράματα πραγματοποιήθηκαν σε περιβάλλοντα αρκετά ελλιπούς και χαλαρής βιοασφάλειας.

Ο ιός διέρρευσε από το Ινστιτούτο Ιολογίας της Βουχάν, το οποίο μάλιστα χρηματοδοτείται από τις ΗΠΑ.

«Δεν είχαν τα κατάλληλα μέτρα ελέγχου»

«Η EcoHealth Alliance και τα ξένα εργαστήρια δεν είχαν τα κατάλληλα μέτρα ελέγχου για τη διασφάλιση της σωστής βιοασφάλειας, βιοπροστασίας και διαχείρισης κινδύνου, με αποτέλεσμα τη διαρροή του ιού από στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Βουχάν», υποστήριξε ο Χαφ.

Η EcoHealth Alliance, της οποίας υπήρξε αντιπρόεδρος, είναι μία μη κυβερνητική οργάνωση με έδρα τις ΗΠΑ, της οποίας η αποστολή είναι η προστασία ανθρώπων, ζώων και περιβάλλοντος από αναδυόμενες μολυσματικές ασθένειες.

Ο Χαφ κατηγορεί τη ΜΚΟ ότι «παρέδωσε τεχνολογία με βιολογικά όπλα» στην Κίνα.

«Η Κίνα ήξερε τους κινδύνους αλλά το πιο σοκαριστικό είναι ότι οι ΗΠΑ τα συγκάλυψαν όλα αυτά», δήλωσε μεταξύ άλλων.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Σχετικά άρθρα