Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έμπολα: Ορός με αντισώματα σε λίγες βδομάδες και πειραματικά εμβόλια τον Ιανουάριο

Έμπολα: Ορός με αντισώματα σε λίγες βδομάδες και πειραματικά εμβόλια τον Ιανουάριο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γουινέα, Δυτική Αφρική, Έμπολα, Λιβερία, Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, Σιέρα Λεόνε,

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε πως ορός με αντισώματα, για την αντιμετώπιση του ιού Έμπολα, θα είναι έτοιμος σε λίγες εβδομάδες για χρήση στη Λιβερία, ενώ ετοιμάζει πειραματικά εμβόλια για δοκιμαστική χρήση στην Δυτική Αφρική τον Ιανουάριο.

Ο Οργανισμός Υγείας του ΟΗΕ δήλωσε ότι σκοπεύει να ξεκινήσει να δοκιμάζει 2 νέα εμβόλια, σε 20.000 ανθρώπους, κυρίως εργαζόμενους στο χώρο της υγείας στη Δυτική Αφρική. “Υπάρχουν πιθανότητες αποτυχίας των εμβολίων”, είπε η Μαρί Πωλ Κίνι (Marie Paule Kieny), αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Οργανισμού, αλλά τόνισε ότι η δοκιμή θα έχει πολύ μεγαλύτερο εύρος απ’ ότι φανταζόταν πριν 6 μήνες και ότι ο ΠΟΥ ελπίζει να διαθέσει δεκάδες χιλιάδες μονάδες στις αρχές του νέου έτους.

Σχετικά με το δημοσίευμα του BBC, ότι ο ΠΟΥ κατασκευάζει ορό με αντισώματα από τους επιζήσαντες του Έμπολα, η Κίνι απάντησε ότι “Έχουν δημιουργηθεί συμπράξεις με εταίρους που προχωρούν σε προετοιμασίες για τον ορό. Η χώρα που προχωρά πιο γρήγορα είναι η Λιβερία, οπότε και περιμένουμε ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα έχουν στηθεί οι υποδομές για να γίνεται η λήψη αίματος και η επεξεργασία του για χρήση”.

Η Φαντέλα Χαΐμπ, εκπρόσωπος του ΠΟΥ, μίλησε για 20.000 εμβολιασμούς τον Ιανουάριο, και αντίστοιχα νούμερα στη συνέχεια, με τα πειραματικά φάρμακα. Ένα αποτελεσματικό εμβόλιο μπορεί να μην φέρει το τέλος της επιδημίας, θα μπορέσει, όμως, να προστατεύσει τους νοσηλευτές, οι οποίοι είναι ζωτικής σημασίας στην προσπάθεια καταπολέμησης του ιού, ενώ πάνω από 200 έχουν πεθάνει, μέχρι στιγμής, από τον Έμπολα.

Η επιδημία Έμπολα, που ξεκίνησε πριν από 10 μήνες, έχει σκοτώσει μέχρι στιγμής πάνω από 4.500 ανθρώπους, κυρίως στη Λιβερία, τη Γουινέα και τη Σιέρα Λεόνε.

Σχετικά άρθρα