Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Γερμανία ετοιμάζεται να παραδώσει ακόμα επτά Gepard στην Ουκρανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται να παραδώσει ακόμα επτά Gepard στην Ουκρανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Εξοπλιστικά Προγράμματα, Ουκρανία, Ρωσία,

Η Γερμανία ετοιμάζεται να παραδώσει επτά αντιαεροπορικά άρματα μάχης Gepard στην Ουκρανία, που θα προστεθούν στα 30 άρματα αεράμυνας που χρησιμοποιούνται ήδη στη μάχη κατά του ρωσικού στρατού, σύμφωνα με σάιτ της γερμανικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το περιοδικό Spiegel, το οποίο ανέφερε για πρώτη φορά τον αριθμό των πρόσθετων τανκ, τα επτά Gepard, τα οποία αρχικά προορίζονταν για τα σκουπίδια, θα φτάσουν στην Ουκρανία την άνοιξη του 2023 και επί του παρόντος επισκευάζονται από την Krauss-Maffei Wegmann (KMW), κατασκευάστρια όπλων με έδρα το Μόναχο.

Η κυβέρνηση δεν αποκάλυψε το πότε σχεδιάζει να παραδώσει τα άρματα, τα οποία, όπως είπε, προέρχονται από αποθέματα κατασκευαστών και των οποίων οι παραδόσεις σε ορισμένες περιπτώσεις εξαρτώνται από τα μέτρα επισκευής ή την παραγωγή που εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η γερμανική κυβέρνηση στοχεύει επίσης να στείλει περισσότερα πυρομαχικά για τα Gepard μαζί με τα πρόσθετα άρματα μάχης, ανέφερε το Spiegel.

Η προμήθεια πυρομαχικών για το Gepard έχει αποδειχθεί προβληματική καθώς η Ελβετία, η οποία διαθέτει αποθέματα πυρομαχικών, αρνείται να τα προμηθεύσει, επικαλούμενη την ουδέτερη κατάστασή της.

Η κυβέρνηση διεξήγαγε συνομιλίες με διάφορους κατασκευαστές για να προσπαθήσει να προμηθευτεί περισσότερα πυρομαχικά και θα μπορούσε ενδεχομένως να φτάσει στην κατάσταση όπου η Ελβετία δεν θα είναι πλέον απαραίτητη, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή.

Σχετικά άρθρα