Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο μανιακός Ερντογάν επιμένει σε νέα χερσαία επίθεση στους Κούρδους της Συρίας

Ο μανιακός Ερντογάν επιμένει σε νέα χερσαία επίθεση στους Κούρδους της Συρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυτόνομη Διοίκηση Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES), Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τουρκία,

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προεδρεύει την Πέμπτη συνεδρίασης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας για να συζητηθεί η πιθανότητα νέας διασυνοριακής επιχείρησης κατά των κουρδικών δυνάμεων στη Συρία.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι αξιωματούχοι θα ανταλλάξουν απόψεις για πιθανή χερσαία επιχείρηση κατά των κουρδικών δυνάμεων και θα αξιολογήσουν την κατάσταση, καθώς η Άγκυρα παραμένει μέχρι στιγμής αποφασισμένη να πραγματοποιήσει τη στρατιωτική εκστρατεία παρά τις ανησυχίες της Ουάσιγκτον.

Η Τουρκία θεωρεί τις κουρδικές δυνάμεις στα βορειοανατολικά της Συρίας ως προέκταση του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), το οποίο χαρακτηρίζεται ως «τρομοκρατική οργάνωση» από τη χώρα.

Η Άγκυρα έχει πραγματοποιήσει στο παρελθόν τρεις διασυνοριακές επιχειρήσεις κατά των κουρδικών δυνάμεων της Συρίας.

Την περασμένη Δευτέρα, ο Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να «ξεριζώσει» το PKK εντός της χώρας καθώς και στα σύνορα με το Ιράκ και τη Συρία.

«Είμαστε αποφασισμένοι να ξεριζώσουμε αυτήν την τρομοκρατική οργάνωση, η οποία αποτελεί απειλή για την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας και του Ιράκ, καθώς και της χώρας μας», δήλωσε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια διάσκεψης στην Κωνσταντινούπολη.

Την Τετάρτη οι ΗΠΑ προειδοποίησαν ότι οι τουρκικές αεροπορικές επιδρομές και οι απειλούμενες χερσαίες επιχειρήσεις στα βορειοανατολικά της Συρίας θα «θέσουν σε σοβαρό κίνδυνο» την πρόοδο που σημειώθηκε στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) στην περιοχή.

Υπό το πρίσμα της «συνεχιζόμενης σύγκρουσης, ειδικά μια χερσαία εισβολή, θα έθετε σε σοβαρό κίνδυνο τα σκληρά κέρδη που έχει επιτύχει ο κόσμος κατά του ISIS και θα αποσταθεροποιούσε την περιοχή», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας του Πενταγώνου, στρατηγός Πάτρικ Ράιντερ, στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια ενημέρωσης Τύπου.

Σχετικά άρθρα