Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος ισοπεδώνει αρχαίες εκκλησίες (βίντεο)

Το Ισλαμικό Κράτος ισοπεδώνει αρχαίες εκκλησίες (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ασσυρία, Ασσύριοι, Βίντεο, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μοσούλη, Τζιχαντιστές, Χριστιανισμός,

Καθώς οι παρανοϊκοί τζιχαντιστές που πολεμάνε για το Ισλαμικό Κράτος εξαπλώνουν το “Χαλιφάτο” τους στο Ιράκ, καταστρέφουν όποια εκκλησία βρουν μπροστά τους.

Το κουρδικό Μέσο Rudaw δημοσίευσε ένα βίντεο, που έφτασε στα χέρια του μέσα από την κατεχόμενη Μοσούλη, που δείχνει τις εκκλησίες των Ασσυρίων χριστιανών να έχουν γίνει σωροί από ερείπια.

Οι τζιχαντιστές γκρέμισαν την εκκλησία της Παναγιάς στη Μοσούλη τον Ιούλιο. Το ιρακινό υπουργείο ανθρωπίνων δικαιωμάτων ενημέρωσε ότι οι τρομοκράτες τοποθέτησαν στην εκκλησία εκρηκτικά και την κατεδάφισαν.

Στις 24 Ιουλίου, το Ισλαμικό Κράτος ξεκίνησε να γκρεμίζει όλα τα χριστιανικά μνημεία, ναούς, ξωκκλήσια και προσκυνήματα που υπήρχαν στη Μοσούλη. Βομβάρδισαν τον τάφο του Προφήτη Ιωνά και τους ναούς δύο ακόμα προφητών. Έσπασαν τους σταυρούς των εκκλησιών, έκαναν κομμάτια χριστιανικά αγάλματα και εικόνες.

Η Μοσούλη είχε μεγάλο χριστιανικό πληθυσμό, κυρίως Ασσύριους χριστιανούς. Όταν το Ισλαμικό Κράτος εισέβαλε στη Μοσούλη τον Ιούνιο είπε αρχικά στους χριστιανούς ότι έπρεπε να πληρώσουν φόρο και δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα. Σύντομα όμως άλλαξαν γνώμη και ανακοίνωσαν στους χριστιανούς ότι έπρεπε να εξισλαμιστούν, αλλιώς να φύγουν από την πόλη. Όσοι δεν συμμορφώνονταν θα εκτελούνταν.

Οι Ασσύριοι εγκατέλειψαν την πόλη δίχως να πάρουν τίποτα, παρά μόνο τα ρούχα που φορούσαν. Αλλά και έτσι, φυγάδες, πάλι έπεσαν θύματα ληστείας από τους τζιχαντιστές που τους έγδυναν από τα ρούχα και τα χρυσαφικά που φορούσαν, ενώ πολλές γυναίκες των Ασσυρίων βιάστηκαν και πουλήθηκαν ως σκλάβες.

Δείτε το βίντεο:

Σχετικά άρθρα