Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ουκρανία: «Εμφύλιος» Ζελένσκι-Κλίτσκο, ενώ οι Ρώσοι σφυροκοπούν το Κίεβο

Ουκρανία: «Εμφύλιος» Ζελένσκι-Κλίτσκο, ενώ οι Ρώσοι σφυροκοπούν το Κίεβο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βιτάλι Κλίτσκο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Κίεβο, Ουκρανία, Ρωσία,

Εμφύλιος έχει ξεσπάσει την κορυφή της ουκρανικής ηγεσίας με τον Πρόεδρο Ζελένσκι και τον Δήμαρχο Κιέβου Κλίτσκο να αλληλοκατηγορούνται για την κατάσταση που επικρατεί στην ουκρανική πρωτεύουσα, μετά τις συνεχιζόμενες επιθέσεις της Ρωσίας και τις διακοπές ρεύματος και θέρμανσης.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι επέκρινε τον δήμαρχο του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο επειδή έκανε, όπως είπε ο πρόεδρος, κακή δουλειά στο να δημιουργήσει καταφύγια για να βοηθηθούν όσοι έμειναν χωρίς ρεύμα και θέρμανση μετά τις ρωσικές επιθέσεις.

Όπως μεταδίδει το Αλ Τζαζίρα, ο Ζελένσκι είπε σε ομιλία του πως ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο και οι αξιωματούχοι του δεν έκαναν αρκετά για να βοηθήσουν.

«Δυστυχώς, οι τοπικές Αρχές δεν έχουν αποδώσει καλά σε όλες τις πόλεις.

»Συγκεκριμένα, υπάρχουν πολλά παράπονα στο Κίεβο (…) Για να το θέσω ήπια, χρειάζεται περισσότερη δουλειά» είπε και πρόσθεσε ότι το επίπεδο των υπηρεσιών σε πολλά κέντρα του Κιέβου δεν ήταν αρκετά καλό.

«Παρακαλώ προσέξτε. Ο κόσμος του Κιέβου χρειάζεται περισσότερη υποστήριξη (…) πολλοί έχουν μείνει χωρίς ρεύμα για 20 ή ακόμα και για 30 ώρες. Περιμένουμε ποιοτική δουλειά από το γραφείο του δημάρχου».

Ακόμα, ο Ζελένσκι επέκρινε όσους, όπως υποστήριξε, είπαν ψέματα σε επίσημες εκθέσεις, όμως δεν έδωσε λεπτομέρειες.

Μέχρι στιγμής έχουν δημιουργηθεί περισσότερα από 4.000 κέντρα.

Τι λέει ο Κλίτσκο

«Δεν θέλω να εμπλακώ σε πολιτικές διαμάχες, ιδιαίτερα στην παρούσα κατάσταση», είπε ο Κλίτσκο σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Telegram, απαντώντας στον Ζελένσκι.

«Αυτό είναι ανούσιο. Έχω πράγματα να κάνω στην πόλη».

Ο Κλίτσκο, ο οποίος είχε συγκρουστεί πολυάριθμες φορές με τον Ζελένσκι πριν από την ρωσική εισβολή, είπε ότι σύμμαχοι του προέδρου είχαν επιδοθεί σε «παραποιήσεις» σχετικά με τις προσπάθειες της πόλης, συμπεριλαμβανομένων «ακατανόητων φωτογραφιών» που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο.

«Για να το θέσω ήπια, αυτό δεν είναι ωραίο.

»Ούτε για τους Ουκρανούς ούτε για τους ξένους εταίρους μας», είπε ο Κλίτσκο.

«Σήμερα, όπως ποτέ άλλοτε, όλοι πρέπει να ενωθούν και να εργαστούν μαζί.

»Και εδώ έχουμε κάποιου είδους πολιτικά παιχνίδια».

Ο Κλίτσκο, επί της ουσίας είπε ότι 430 στο Κίεβο «κέντρα που παρέχουν θέρμανση» βοηθούν τους κατοίκους να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις των ρωσικών επιθέσεων σε σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και περισσότερα από 100 έχουν προγραμματιστεί σε περίπτωση ακραίων συνθηκών.

Σχετικά άρθρα