Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο μιγάς νεο-οθωμανός Ερντογάν είπε τους αυτόχθονες Κούρδους «βάνδαλους» και υποσχέθηκε νέα εισβολή

Ο μιγάς νεο-οθωμανός Ερντογάν είπε τους αυτόχθονες Κούρδους «βάνδαλους» και υποσχέθηκε νέα εισβολή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπορική Επιχείρηση «Γαμψό ξίφος», Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, Ιράκ, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Συρία, Τουρκία,

Την απειλή ότι οι αεροπορικές επιδρομές στη Συρία είναι μόνο η αρχή και θα ακολουθήσει χερσαία εισβολή την «κατάλληλη στιγμή», διατύπωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας την Τετάρτη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος AKP.

«Η επιχείρησή μας με τα αεροπλάνα και drones, δεν είναι παρά μόνο η αρχή.

»Η αποφασιστικότητά μας να προστατεύσουμε τα νότια σύνορά μας με τη δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας, είναι πιο ισχυρή σήμερα από ποτέ.

»Θα συνεχίσουμε τις αεροπορικές επιχειρήσεις χωρίς διακοπή και θα εισβάλουμε στα εδάφη των τρομοκρατών τη στιγμή που θα είναι κατάλληλη», προειδοποίησε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Η Τουρκία -πρόσθεσε- έχει τώρα τη δύναμη να εντοπίσει, να συλλάβει και να τιμωρήσει τους τρομοκράτες που εμπλέκονται στις επιθέσεις κατά της χώρας μας και του έθνους μας και οποιονδήποτε τους βοηθά.

»Αυτοί που καταδίκασαν την επίθεση με κροκοδείλια δάκρυα, φάνηκαν με την αντίδρασή τους στην επιχείρηση», είπε ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι μέχρι τώρα έχουν σκοτωθεί 153 άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας και 173 πολίτες σε 87 «τρομοκρατικές ενέργειες» από το PKK και συναφείς οργανώσεις εντός των συνόρων της χώρας μας.

Ο αριθμός «των τρομοκρατών που εξουδετερώθηκαν» φτάνει τις 13.500.

Ο Ερντογάν υποστήριξε μάλιστα ότι «οι τουρκικές επιχειρήσεις θα διασφαλίσουν την εδαφική ακεραιότητα του Ιράκ και της Συρίας.

»Οι επιθέσεις, που έχουν ενταθεί τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στην παραμεθόριο περιοχή της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα, σχετίζονται με τους υπολογισμούς της τρομοκρατικής οργάνωσης και εκείνων που την ενισχύουν, ενάντια στο μέλλον της Τουρκίας.

»Τους ενοχλεί το γεγονός ότι η χώρα μας βαδίζει προς το μέλλον με εμπιστοσύνη και σταθερότητα.

»Νομίζουν ότι επιτιθέμενοι με όλμους στις παραμεθόριες πόλεις μας, θα αποθαρρύνουν το έθνος μας.

»Νομίζουν ότι θα βγάλουν τη χώρα μας από το δρόμο του Τουρκικού Αιώνα.

»Δεν ξέρουν ότι έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που περάσαμε αυτά τα στάδια.

»Το μήνυμά μας είναι ξεκάθαρο σε όσους προσπαθούν ακόμα να γονατίσουν την Τουρκία με πονηρές μεθόδους: Θα νικήσουμε τους βάνδαλους, θάβοντας τους τρομοκράτες», ήταν η απειλή που διατύπωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο μιγάς μογγολοειδής γενίτσαρος, που ούτε μπορεί να ανιχνεύσει την καταγωγή του από την ανάμιξη του αίματος των προγόνων του με τις μογγολικές, τουρανικές κι άλλες βαρβαρικές φυλές που ζευγάρωναν, ο ηγέτης μιας ορδής που παριστάνει το έθνος, χαρακτήρισε τους αυτόχθονες Κούρδους, τους απόγονους των Μηδών, «βάνδαλους»;

Σχετικά άρθρα