Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Πούτιν φοβάται ότι θα μπορούσε να σκοτωθεί

Ο Πούτιν φοβάται ότι θα μπορούσε να σκοτωθεί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Ουκρανία, Ρωσία,

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν «παλεύει για τη ζωή του» και φοβάται ότι θα μπορούσε να σκοτωθεί εάν η Ρωσία υποστεί περαιτέρω βαριές αποτυχίες μετά την απελευθέρωση της Χερσώνας, ισχυρίστηκε υψηλόβαθμο στέλεχος των ουκρανικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Ο Ολεξίι Αρέστοβιτς, σύμβουλος του αρχηγού του επιτελείου του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είπε ότι η ανακατάληψη της ρωσικής κατεχόμενης περιοχής έχει αυξήσει δραματικά τους φόβους στο Κρεμλίνο ότι η Ουκρανία θα κερδίσει τον πόλεμο.

Είπε, σύμφωνα με τους Times: «[Ο Πούτιν] φοβάται πολύ γιατί δεν υπάρχει συγχώρεση στη Ρωσία για τους τσάρους που χάνουν τους πολέμους.

«Παλεύει για τη ζωή του τώρα.

»Αν χάσει τον πόλεμο, τουλάχιστον στο μυαλό των Ρώσων, σημαίνει το τέλος.

»Το τέλος του ως πολιτικό πρόσωπο. Και πιθανώς με τη φυσική έννοια».

Η απώλειας της Χερσώνας -τόσο λόγω της σύνδεσής του με την προσαρτημένη από τη Ρωσία Κριμαία και το λιμάνι της Οδησσού της Ουκρανίας στα δυτικά– αποτελεί μια ντροπιαστική απώλεια για τον Πούτιν που διέταξε τα στρατεύματά του να υποχωρήσουν την περασμένη εβδομάδα.

Είναι η μεγαλύτερη ανακατάληψη του πολέμου από την Ουκρανία και πυροδοτεί σχέδια για νέα επίθεση από τη Λευκορωσία, είπε ο Αρέστοβιτς.

Και πρόσθεσε: «Αυτό ανάγκασε ακόμη και ανθρώπους που είναι πολύ πιστοί στον Πούτιν να αμφιβάλλουν ότι μπορούν να κερδίσουν αυτόν τον πόλεμο».

Ο Αρέστοβιτς λέει ότι τα ρωσικά στρατεύματα θα πραγματοποιήσουν επίθεση από τη Λευκορωσία στο Ντονμπάς και επίσης θα προσπαθήσουν να διεκδικήσουν τον πυρηνικό σταθμό Ρίβνε.

Οι Ρώσοι έχουν ήδη χτυπήσει την περιοχή και μία από τις τέσσερις μονάδες του εργοστασίου αποσυνδέθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Ο Αρέστοβιτς πιστεύει ότι τα χτυπήματα που έχουν μειώσει στο μισό την ικανότητα ενεργειακής ισχύος της Ουκρανίας είναι μια μορφή «εκβιασμού» για να εξαναγκάσουν την Ουκρανία και τους συμμάχους της σε συνομιλίες με το Κρεμλίνο.

Ο Πούτιν θα απαιτούσε τις κατεχόμενες περιοχές της Κριμαίας, του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ, τις οποίες θα χαιρέτιζε ως νίκη των Ρώσων, λέει ο σύμβουλος.

Αλλά οι πολίτες του μπορεί να μην εντυπωσιαστούν τόσο με τα εδαφικά κέρδη, με τους Ρώσους να εκφράζουν ήδη τη δυσαρέσκειά τους για τον δαπανηρό πόλεμο.

Εξαγριωμένες σύζυγοι και μητέρες στρατευμένων έχουν χλευάσει τον αρχηγό λέγοντας «Είσαι άντρας;». καθώς αρνήθηκε να τους συναντήσει.

Οι γυναίκες μάλιστα ισχυρίστηκαν ότι ο πολεμοκάπηλος έχει βάλει τους ντυμένους κατασκόπους παρακολούθησης για να παρακολουθούν την εκστρατεία τους να φέρουν τους συγγενείς τους έξω από την εμπόλεμη ζώνη.

Ο Ρώσος ηγέτης πρόκειται να συναντήσει σύντομα μητέρες επιστρατευμένων, αλλά διαμαρτυρόμενοι συγγενείς λένε ότι αυτές θα επιλεγούν από το Κρεμλίνο σε μια χορογραφημένη συνεδρία χωρίς δύσκολες ερωτήσεις.

Ο εκπρόσωπος του Πούτιν Ντμίτρι Πεσκόφ έχει ήδη πει ότι ο 70χρονος Πούτιν δεν θα συναντήσει αυτές τις γυναίκες αλλά αυτές που πιστεύουν στον πόλεμο του.

Σχετικά άρθρα