Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισε τέσσερις Ιρακινούς στρατιώτες

Το Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισε τέσσερις Ιρακινούς στρατιώτες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αποκεφαλισμός, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κιρκούκ, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Τζιχαντιστές,

Το πρωί του Σαββάτου τέσσερις Ιρακινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και αργότερα αποκεφαλίστηκαν μετά από επίθεση που δέχθηκαν από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) στα όρια της κυρίως κουρδικής επαρχίας Κιρκούκ στο βόρειο Ιράκ.

Ο Αβέστα Μοχάμεντ, επικεφαλής της τοπικής διοίκησης στην πόλη Καραχαντζίρ, είπε στο Κουρδιστάν24 ότι αρκετοί τζιχαντιστές επιτέθηκαν το Σάββατο το πρωί σε σημείο ελέγχου του ιρακινού στρατού στα σύνορα μεταξύ Καραχαντζίρ και Κιρκούκ, αφήνοντας τέσσερις στρατιώτες νεκρούς.

Σχετικά με τους δράστες της επίθεσης, ο Μοχάμεντ επεσήμανε ότι το περιστατικό θα διερευνηθεί, και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν αργότερα.

Σύμφωνα με το Kurdistan24, τα θύματα αποκεφαλίστηκαν από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους μετά τις δολοφονίες τους.

Οι Αρχές στην περιοχή του Κουρδιστάν έχουν επανειλημμένα ζητήσει να καλυφθεί το κενό ασφαλείας στις αμφισβητούμενες περιοχές μεταξύ ιρακινού Κουρδιστάν και ομοσπονδιακής ιρακινής κυβέρνησης, το Κιρκούκ είναι μία τέτοια περιοχή, όπου οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους εκμεταλλεύονται το κενό για να ανασυνταχθούν και να οργανώσουν τρομοκρατικές επιθέσεις.

Αν και η (κουρδική πρωτεύουσα) Ερμπίλ και η Βαγδάτη, με την υποστήριξη του Διεθνούς Συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, βρίσκονται σε συνομιλίες εδώ και μήνες για την ενίσχυση των κοινών επιχειρήσεων και την αντιμετώπιση των ανησυχιών για την ασφάλεια σε αυτές τις περιοχές, η εξτρεμιστική οργάνωση εξακολουθεί να αποτελεί σοβαρή απειλή για τους πολίτες και τις δυνάμεις ασφαλείας στην περιοχή.

Σχετικά άρθρα