Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η ιρακινή Βουλή θα συζητήσει τις παραβιάσεις της εθνικής κυριαρχίας του Ιράκ από Τουρκία και Ιράν

Η ιρακινή Βουλή θα συζητήσει τις παραβιάσεις της εθνικής κυριαρχίας του Ιράκ από Τουρκία και Ιράν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπορικές Επιδρομές, Αεροπορική Επιχείρηση «Γαμψό ξίφος», Δημοκρατικό Κόμμα Κουρδιστάν (KDP), Ιράκ, Ιράν, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Τουρκία,

Το Συμβούλιο των Αντιπροσώπων του Ιράκ (ιρακινή Βουλή) αναμένεται να συνεδριάσει αυτή την εβδομάδα για να συζητήσει τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις που παραβιάζουν την κυριαρχία της χώρας, δήλωσε βουλευτής την Κυριακή.

Το νομοθετικό σώμα θα πραγματοποιήσει συνεδρίαση την Τρίτη, κατά τη διάρκεια της οποίας οι νομοθέτες θα ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τρόπους προστασίας της κυριαρχίας του Ιράκ, είπε ο Τσιαρί Ταϊμούρ Αμπντάλ, ιρακινός Κούρδος βουλευτής, μιλώντας στην ιστοσελίδα BasNews.

Η επερχόμενη συνεδρίαση θα είναι αφιερωμένη στη συζήτηση των παραβιάσεων της κυριαρχίας του Ιράκ, για τις οποίες ο Αμπντάλ, ο οποίος εκπροσωπεί το Δημοκρατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (KDP), σημείωσε ότι το κόμμα του θα θέσει το θέμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Οι νομοθέτες θα τονίσουν επίσης τους συνεχιζόμενους βομβαρδισμούς από το Ιράν και την Τουρκία στην περιοχή του Κουρδιστάν, οι οποίοι συχνά καταλήγουν σε θύματα και σοβαρές υλικές ζημιές.

«Εάν το Ιράκ ως κράτος δεν εκπληρώσει το καθήκον του να προστατεύσει την κυριαρχία, το έδαφος και τα σύνορά του, είναι συνταγματικό δικαίωμα της περιοχής του Κουρδιστάν να ζητήσει [διεθνή προστασία] από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την τρέχουσα κατάσταση», πρόσθεσε.

Εκτός από τους τακτικούς βομβαρδισμούς του Ιράν στις παραμεθόριες περιοχές του ιρακινού Κουρδιστάν, τους τελευταίους δύο μήνες το Ιράν πραγματοποίησε και δύο θανατηφόρες επιθέσεις με ντρόουν και πυραύλους σε διάφορες περιοχές του ιρακινού Κουρδιστάν, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας δεκάδες ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων αμάχων.

Εν τω μεταξύ, ο τουρκικός στρατός έχει εξαπολύσει διάφορες επιχειρήσεις εναντίον του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) και των κομμάτων που συνδέονται με αυτό στις παραμεθόριες περιοχές της περιοχής του Κουρδιστάν και βορειοανατολικά της Συρίας.

Τα ξημερώματα της Κυριακής, η Άγκυρα ανακοίνωσε μια νέα επιχείρηση με την ονομασία «Claw-Sword» σε διάφορες περιοχές του ιρακινού Κουρδιστάν και του συριακού Κουρδιστάν.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, περισσότερα από 50 μαχητικά αεροσκάφη F-16 και 20 drones χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις και περισσότερες από 13 θέσεις στοχοποιήθηκαν στην περιοχή.

Τουλάχιστον «11 άμαχοι, συμπεριλαμβανομένου ενός δημοσιογράφου, έχασαν τη ζωή τους», ανέφερε ο Φαρχάντ Σαμί, επικεφαλής του κέντρου μέσων ενημέρωσης των SDF, σε δήλωση στο Twitter, προσθέτοντας ότι «αυτές οι επιθέσεις από τις τουρκικές δυνάμεις κατοχής δεν θα περάσουν χωρίς απάντηση».

Σχετικά άρθρα