Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΥΠΕΞ AANES (Β/Α Συρία): «Όλοι γνωρίζουν την υποκρισία των τουρκικών Αρχών που σκοτώνουν αμάχους για τα αυταρχικά τους συμφέροντα»

ΥΠΕΞ AANES (Β/Α Συρία): «Όλοι γνωρίζουν την υποκρισία των τουρκικών Αρχών που σκοτώνουν αμάχους για τα αυταρχικά τους συμφέροντα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπορικές Επιδρομές, Αεροπορική Επιχείρηση «Γαμψό ξίφος», Αυτόνομη Διοίκηση Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES), Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία,

Η Τουρκία ασκεί τρομοκρατία εναντίον του πληθυσμού της περιοχής για να σώσει την εικόνα της μετά το ψέμα της έκρηξης στην Κωνσταντινούπολη, δήλωσε ο Μπαντράν Τσία Κουρντ, συμπρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων της Αυτόνομης Διοίκησης της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES) την Κυριακή σχολιάζοντας τις πρόσφατες τουρκικές αεροπορικές επιδρομές σε διάφορες περιοχές στη βόρεια και βορειοανατολική Συρία.

Η πόλη Κομπάνι στη βόρεια Συρία και άλλες περιοχές στα βορειοανατολικά στα σύνορα με την Τουρκία δέχθηκαν βομβαρδισμούς τα ξημερώματα της Κυριακής από τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη.

Ο Μπαντράν Τσία Κουρντ δήλωσε στην ιστοσελίδα North Press ότι η Τουρκία πιέζει την περιοχή σε πολέμους που δεν είναι προς το συμφέρον κανενός.

Χθες το βράδυ, αρκετές περιοχές στη βόρεια και βορειοανατολική Συρία, συμπεριλαμβανομένου του Ντερίκ (al-Malikiyah), της Κομπάνι, της Χασάκα και του Χαλεπίου, δέχθηκαν τουρκικές αεροπορικές επιδρομές προκαλώντας απώλειες μεταξύ αμάχων και στρατιωτικού προσωπικού.

Ο Μπαντράν Τσία Κουρντ περιέγραψε τις αεροπορικές επιδρομές ως «τρομοκρατικές» και ότι δεν κάνουν διάκριση μεταξύ στρατιωτικών θέσεων και κατοικημένων χωριών.

Νωρίτερα την Κυριακή, ο Ανώτατος Διοικητής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), Μαζλούμ Αμπντί, δήλωσε ότι οι τουρκικές αεροπορικές επιδρομές σε περιοχές στη βόρεια Συρία δεν έχουν καμία σχέση με την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη, καθώς η Τουρκία προετοιμάζεται για την επίθεση εδώ και ένα χρόνο.

Ο Μπαντράν Τσία Κουρντ επεσήμανε ότι τα αντίποινα για την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη είναι ένα «πρόχημα», προσθέτοντας, «όλοι γνωρίζουν την υποκρισία των τουρκικών Αρχών που σκοτώνουν αμάχους για τα αυταρχικά τους συμφέροντα».

Η Τουρκία στοχεύει όλους τους Σύρους, σημείωσε ο Μπαντράν Τσία Κουρντ, προσθέτοντας: «Η συριακή συνεννόηση και η σταθερή στάση για τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής είναι απαραίτητη».

Σχετικά άρθρα