Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κούρδοι Συρίας (SDF): Θα απαντήσουμε σθεναρά στις τουρκικές επιθέσεις «στον κατάλληλο χρόνο και τόπο»

Κούρδοι Συρίας (SDF): Θα απαντήσουμε σθεναρά στις τουρκικές επιθέσεις «στον κατάλληλο χρόνο και τόπο»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπορικές Επιδρομές, Αεροπορική Επιχείρηση «Γαμψό ξίφος», Αυτόνομη Διοίκηση Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES), Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τουρκία,

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) δεσμεύτηκαν την Κυριακή να απαντήσουν σθεναρά και αποτελεσματικά στις τουρκικές επιθέσεις «στον κατάλληλο χρόνο και τόπο».

Η Γενική Διοίκηση των SDF ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι η Τουρκία προετοιμάζεται εδώ και πολύ καιρό να εξαπολύσει μια μεγάλης κλίμακας επίθεση στη βορειοανατολική Συρία, ειδικά αφού κατασκεύασε το σχέδιο έκρηξης στην Κωνσταντινούπολη για να το χρησιμοποιήσει ως πρόσχημα.

Το βράδυ τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν πολλές αεροπορικές επιδρομές σε περιοχές του Ντερίκ (al-Malikiyah), Ντερμπασίγια, Ζιργκάν (Abu Rasin), Κομπάνι, Τελ Ριφάατ και τη βόρεια ύπαιθρο του Χαλεπίου, για να μην αναφέρουμε τις χωριστές επιθέσεις που διήρκεσαν μέχρι το πρωί της Κυριακής στην παραμεθόριο.

Με «μπλε βόμβες» οι περιοχές που βομβαρδίζονται από τους Τούρκους

«Η Τουρκία αποκάλυψε μέσω αυτών των αεροπορικών επιδρομών το πραγματικό της πρόσωπο, καθώς πραγματοποίησε μια σφαγή στο χωριό Daqel Baqel, καθώς 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι έξι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων ένας εργαζόμενος σε μια εταιρεία ηλεκτρισμού, για να μην αναφέρουμε τη διακοπή ρεύματος που προκαλείται από σοβαρές ζημιές», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η τουρκική επίθεση είχε επίσης ως αποτέλεσμα την απώλεια δύο φρουρών σε σιλό σίτου στη Ντερμπασίγια, βόρεια της Χασάκα, την απώλεια ενός μαχητή των SDF στην πόλη Ζιργκάν (Άμπου Ρασίν) και τον τραυματισμό τριών πολιτών στην Κομπάνι, εκτός από σοβαρές ζημιές στα σπίτια των κατοίκων, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Οι SDF εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες όσων έχασαν τη ζωή τους ως αποτέλεσμα των τουρκικών επιθέσεων και στις οικογένειες των στρατιωτών των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων που έχασαν τη ζωή τους και τραυματίστηκαν στη βόρεια ύπαιθρο του Χαλεπίου, οι οποίοι είναι περισσότεροι από 15 άτομα, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Νωρίτερα την Κυριακή, το Υπουργείο Άμυνας της Συρίας ανακοίνωσε τη δολοφονία ενός αριθμού στρατιωτών του σε τουρκικές αεροπορικές επιδρομές στην ύπαιθρο των επαρχιών Χασάκα και Χαλεπίου, χωρίς να δείξει καμία στάση απέναντι στις επιθέσεις.

Ωστόσο, αποκλειστική πηγή είπε στην ιστοσελίδα North Press ότι δέκα στρατιώτες των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων σκοτώθηκαν και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν το Σάββατο σε τουρκικές αεροπορικές επιδρομές που είχαν στόχο το χωριό Shawargha, στη βόρεια επαρχία του Χαλεπίου, στη βόρεια Συρία.

Από νωρίς σήμερα το πρωί, ξέσπασαν δημόσιες διαμαρτυρίες κατά των τουρκικών επιθέσεων στο Κυβερνείο της Ράκα, στις πόλεις Μανμπίτζ και Καμισλί και σε άλλες περιοχές.

Σχετικά άρθρα