Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εμφανίστηκε με την κόρη του στην εκτόξευση διηπειρωτικού πυραύλου

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εμφανίστηκε με την κόρη του στην εκτόξευση διηπειρωτικού πυραύλου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόρεια Κορέα, Κιμ Γιονγκ Ουν,

Στην εκτόξευση διηπειρωτικού πυραύλου έδωσε το παρών ο Κιμ Γιονγκ Ουν, συνοδευόμενος από την κόρη του, στην πρώτη δημόσια εμφάνισή της, με αναλυτές να εκτιμούν ότι η κίνηση αυτή δείχνει τις προθέσεις του για την επόμενη μέρα στη Βόρεια Κορέα.

Η εκτόξευση του ICBM την Παρασκευή έγινε μετά την προειδοποίηση της Πιονγιάνγκ προς τις ΗΠΑ να σταματήσουν τις συμμαχικές στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή, ειδάλλως θα αντιμετωπίσουν αντίποινα.

Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο Korean Central News Agency ο Κιμ ήταν παρών «με την αγαπημένη κόρη και τη σύζυγό του» για να «καθοδηγήσει προσωπικά την όλη πορεία της δοκιμαστικής εκτόξευσης» του πυραύλου.

Το KCNA ανέφερε ότι ο πύραυλος Hwasong-17 ICBM εκτοξεύτηκε από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Πιονγιάνγκ και διήνυσε απόσταση 999 χλμ. σε μέγιστο ύψος έξι χιλιομέτρων προτού καταλήξει στη θάλασσα ανατολικά της χώρας -στοιχεία που συνάδουν με εκείνα που έδωσαν στη δημοσιότητα η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία, σύμφωνα με την οποία ο πύραυλος είχε βεληνεκές άνω των 15.000 χλμ.- δηλαδή αρκετό για να πλήξει τις ηπειρωτικές ΗΠΑ.

Αυτή είναι η «πριγκίπισσας της Βορείου Κορέας»

Η κόρη του Κιμ, που αποκαλύφθηκε στις φωτογραφίες, εικάζεται ότι είναι η Ju Ae, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τσιονγκ Σεόνγκ-τσανγκ του Κέντρου Σπουδών για τη Βόρεια Κορέα στο Ινστιτούτο Sejong στη Νότια Κορέα, προσθέτοντας ότι το κορίτσι είναι το αντίστοιχο μιας Βορειοκορεατικής «πριγκίπισσας».

Τώρα που αποκαλύφθηκε η ταυτότητά της, πιθανότατα θα μπορεί να συμμετέχει σε κρατικές υποθέσεις, είπε, προσθέτοντας ότι η εμφάνισή της με τον πατέρα της θα μπορούσε ακόμη και να υποδηλώνει ότι είναι η κεχρισμένη διάδοχός του.

Ο πατέρας του Κιμ Γιονγκ Ουν, Κιμ Γιονγκ Ιλ, τον επέλεξε για διάδοχό του αντί των μεγαλύτερων παιδιών του, επειδή του έμοιαζε περισσότερο, είπε ο Τσεόνγκ.

«Ο Κιμ Γιονγκ Ουν μπορεί να θέλει να κάνει το ίδιο με τη συγκεκριμένη κόρη.

»Ίσως έχει τα προσόντα, που ο Κιμ πιστεύει ότι μοιάζουν πολύ με τα δικά του», είπε, προσθέτοντας ότι αν συνεχίσει να συνοδεύει τον πατέρα της σε σημαντικά γεγονότα, θα αποτελεί ένδειξη ότι αυτό ακριβώς συμβαίνει.

Σχετικά άρθρα