Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στην Τουρκία η Γερμανίδα υπ. Εσωτερικών με βαριά ατζέντα

Στην Τουρκία η Γερμανίδα υπ. Εσωτερικών με βαριά ατζέντα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Νίκος Αναστασιάδης, Τουρκία,

Διήμερη επίσκεψη στην Άγκυρα πραγματοποιεί από τη Δευτέρα η Γερμανίδα υπ. Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ. Στο επίκεντρο μεταναστευτικό και τρομοκρατία. Την Τετάρτη στο Βερολίνο o Kύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.

Με το μεταναστευτικό και τη γερμανοτουρκική συνεργασία για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας στην ατζέντα, μεταβαίνει τη Δευτέρα στην Τουρκία και συγκεκριμένα στην Άγκυρα για διήμερη επίσκεψη η Γερμανίδα υπ. Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ από τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD).

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συνάντηση που θα έχει με τον Τούρκο ομόλογό της Σουλεϊμάν Σοϋλού, λίγες μόλις ημέρες μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στον πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο Ιστικλάλ στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε εκπρόσωπος του υπ. Εσωτερικών στο κυβερνητικό μπρίφινγκ, κεντρικό αντικείμενο συζήτησης θα αποτελέσει επίσης η διαχείριση του μεταναστευτικού, καθώς και η συνεργασία Γερμανίας-Τουρκίας στο πεδίο της μεταναστευτικής πολιτικής, σε μια χρονιά κατά την οποία παρατηρείται αύξηση στη Γερμανία των αιτούντων άσυλο, που έχουν διαμείνει στην Τουρκία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατο ρεπορτάζ της Deutsche Welle, βασισμένο σε στοιχεία που παρείχε η Ομοσπονδιακή Αστυνομία, αναφέρει ότι έχει αυξηθεί στα γερμανικά σύνορα και ο αριθμός των αφίξεων προσφύγων με τουρκική υπηκοότητα, που φθάνουν μέσω της βαλκανικής οδού (πάνω από 5.000 μόνο κατά το πρώτο εννιάμηνο του 2022).

Ανησυχία όμως προκαλεί και η αύξηση των διακινητών που φέρουν τουρκικά διαβατήρια και εντοπίζονται επίσης στα γερμανικά σύνορα.

Σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2022 είχαν εντοπιστεί 185 διακινητές.

Στο Βερολίνο την επόμενη εβδομάδα και ο Νίκος Αναστασιάδης

Στη σημερινή κυβερνητική ενημέρωση έγινε επίσης γνωστή από την καγκελαρία η επίσκεψη του Κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη στη γερμανική πρωτεύουσα την ερχόμενη εβδομάδα.

Την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς αναμένεται να υποδεχθεί τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας με στρατιωτικές τιμές στην καγκελαρία, ενώ αργά το απόγευμα αναμένεται και κοινή συνέντευξη τύπου.

Προς το παρόν είναι γνωστό ότι στην ατζέντα θα βρεθούν διμερή και ευρωπαϊκά θέματα, καθώς και θέματα ασφάλειας και ενεργειακής πολιτικής σε μια κρίσιμη διεθνή γεωπολιτική συγκυρία και στη σκιά των τουρκικών απειλών στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Σχετικά άρθρα