Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρωσία: Η κυβέρνηση Ζελένσκι δεν έχει καμία πρόθεση να διαπραγματευτεί

Ρωσία: Η κυβέρνηση Ζελένσκι δεν έχει καμία πρόθεση να διαπραγματευτεί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Ουκρανία, Ρωσία, Σύνοδος G20,

Την αντίδραση του Κρεμλίνου προκάλεσε η ομιλία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην G20, κατά την οποία ο Ουκρανός πρόεδρος εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία «Μινσκ 3». Η Μόσχα θεωρεί ότι έτσι το Κίεβο αποδεικνύει ότι δεν έχει καμία πρόθεση να διαπραγματευτεί.

«Δεν θα υπάρξει συμφωνία Μινσκ 3, την οποία η Ρωσία θα παραβιάσει αμέσως μετά τη συμφωνία», ανέφερε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

Το Κρεμλίνο αντέδρασε στη δήλωση αυτή και κατηγόρησε το Κίεβο ότι «δεν ενδιαφέρεται να προχωρήσει σε ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Μόσχα».

Ερωτηθείς σήμερα αν η δήλωση επιβεβαιώνει ότι το Κίεβο δεν προτίθεται να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Νμίτρι Πεσκόφ απάντησε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti: «Απολύτως».

Μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης στη Σύνοδο της G20 στο Μπαλί της Ινδονησίας ο Ουκρανός πρόεδρος απέκλεισε μια τρίτη «συμφωνία Μινσκ», μια αναφορά στις δύο αποτυχημένες συμφωνίες εκεχειρίας ανάμεσα στο Κίεβο και τη Μόσχα σχετικά με το καθεστώς της περιφέρειας του Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία.

«Δεν θα επιτρέψουμε να περιμένει η Ρωσία, να αναπτύξει δυνάμεις και μετά να ξεκινήσει μια νέα σειρά τρόμου και παγκόσμιας αποσταθεροποίησης.

»Δεν θα υπάρξει Μινσκ 3, το οποίο η Ρωσία θα παραβιάσει αμέσως μετά τη συμφωνία», δήλωσε ο Ζελένσκι.

Οι ειρηνευτικές συνομιλίες ανάμεσα στις δύο πλευρές ήταν ελάχιστες τους τελευταίους μήνες έπειτα από την κατάρρευση των αρχικών προσπαθειών να συμφωνηθεί εκεχειρία με διαμεσολάβηση στην Κωνσταντινούπολη κατά τις πρώτες εβδομάδες του πολέμου.

Η Γερμανία και η Γαλλία διαμεσολάβησαν για τη σύναψη των πρώτων συμφωνιών του Μινσκ, που υπογράφηκαν το 2014 και το 2015, για τις εκεχειρίες στην ανατολική Ουκρανία εν μέσω ενός πολέμου μεταξύ των υποστηριζόμενων από τη Ρωσία αυτονομιστών και του Κιέβου. Αμφότερες οι πλευρές αλληλοκατηγορήθηκαν για την παραβίαση της συμφωνίας.

Σχετικά άρθρα