Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συρία: Χιλιάδες διαδήλωσαν κατά της χρήσης χημικών όπλων από την Τουρκία

Συρία: Χιλιάδες διαδήλωσαν κατά της χρήσης χημικών όπλων από την Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυτόνομη Διοίκηση Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES), Διαδηλώσεις, Διαδηλωτές, Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, Καμισλί, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Τουρκία, Χημικά Όπλα,

Την Κυριακή, χιλιάδες άνθρωποι του Κυβερνείου Χασάκα στη βορειοανατολική Συρία –κυρίως Κούρδοι– βγήκαν στους δρόμους της πόλης Καμισλί για να καταδικάσουν τη χρήση χημικών όπλων από την Τουρκία.

Τον Οκτώβριο, οι τουρκικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε μια ομάδα μαχητών του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) στο βόρειο Ιράκ χρησιμοποιώντας χημικά όπλα, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Το PKK, το οποίο περιλαμβάνεται στον διεθνή κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων, πολεμά την Τουρκία για περίπου τέσσερις δεκαετίες με σκοπό να κερδίσει τα δικαιώματα του κουρδικού λαού.

Όταν η Τουρκία και οι συνδεδεμένες μαζί της φατρίες της ισλαμιστικής ένοπλης αντιπολίτευσης, γνωστές και ως Συριακός Εθνικός Στρατός (SNA), εισέβαλαν στις περιοχές Σέρε Κανίγιε (Ρας αλ Αΐν) και Τελ Αμπιάντ στη βόρεια Συρία το 2019, κατηγορήθηκε και τότε για χρήση χημικών όπλων.

Οι διαδηλωτές καταδίκασαν τη χρήση από την Τουρκία διεθνώς απαγορευμένων όπλων κατά των Κούρδων, είτε στη βόρεια Συρία είτε στο βόρειο Ιράκ.

Ζήτησαν από τους διεθνείς οργανισμούς να αποτρέψουν τη χρήση χημικών όπλων εναντίον του λαού της βορειοανατολικής Συρίας και των μαχητών του PKK στο συνοριακό τρίγωνο μεταξύ του Ιράκ, του Ιράν και της Τουρκίας.

Σχετικά άρθρα