Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ικανοποίηση ΗΠΑ από Τουρκία για διέλευση Κούρδων μαχητών

Ικανοποίηση ΗΠΑ από Τουρκία για διέλευση Κούρδων μαχητών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Κόμπανι, Κούρδοι, Μαρί Χαρφ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Μπασάρ αλ Άσαντ, Πεσμεργκά, Τουρκία,

Ικανοποιημένες οι ΗΠΑ με την απόφαση της Τουρκίας να επιτρέψει τη διέλευση Κούρδων μαχητών που κατευθύνονται στη μάχη στην Κομπάνι.

Η Τουρκία ανακοίνωσε ότι επιτρέπει πλέον στις δυνάμεις των Πεσμεργκά να χρησιμοποιήσουν το έδαφός της για να περάσουν στο συριακό έδαφος και να ενισχύσουν τις τάξεις των Κούρδων μαχητών στην Κομπάνι.

“Βοηθάμε τις δυνάμεις των Κούρδων Πεσμεργκά να διασχίσουν τα σύνορα για να πάνε στην Κομπάνι […] δεν θελήσαμε ποτέ την πτώση της Κομπάνι”, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Μεβούτ Τσαβούσογλου.

Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ (ΥπΕξ), Μαρί Χαρφ, δήλωσε: “Χαιρετίζουμε τις δηλώσεις του τούρκου υπουργού Εξωτερικών”.

Η Τουρκία αρνούνταν, παρά τις πιέσεις των συμμάχων, να βοηθήσει στρατωτικά του Κούρδους μαχητές της Κομπάνι, με την αιτιολογία ότι μία στρατιωτική επιχείρηση θα βοηθούσε το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να συζητούν με την Άγκυρα τρόπους για την τουρκική συμμετοχή στην υπεράσπιση της Κομπάνι. “Δεν συμφωνώ με την ιδέα ότι υπάρχουν διαφορές μεταξύ μας για τον τρόπο απώθησης της απειλής του Ισλαμικού Κράτους. Οι συνολικοί στόχοι μας είναι ταυτόσημοι”, δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. “Θα συνεχίσουμε να βοηθούμε (τους κούρδους μαχητές) να απωθήσουν το Ισλαμικό Κράτος. Αυτό σημαίνει ότι εξακολουθεί να υπάρχει ο κίνδυνος να πέσει η Κομπάνι”, προειδοποίησε.

Σχετικά άρθρα