Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ύπουλες τουρκικές κινήσεις: Πληροφορίες για καταδρομείς έτοιμους να επέμβουν στη νεκρή ζώνη

Ύπουλες τουρκικές κινήσεις: Πληροφορίες για καταδρομείς έτοιμους να επέμβουν στη νεκρή ζώνη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιωάννης Κασουλίδης, Κατεχόμενα Κύπρος - Ψευδοκράτος «ΤΔΒΚ», Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Για πληροφορίες ότι πέραν της ενίσχυσης των φυλακίων τους στη νεκρή ζώνη, οι Τούρκοι έχουν στα μετόπισθεν έτοιμες δυνάμεις καταδρομών για να επέμβουν, έκανε λόγο ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Ιωάννης Κασουλίδης.

Μιλώντας ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εξωτερικών για το 2023, ο κ. Κασουλίδης είπε πως με το παραμικρό, όταν κάποιος γεωργός πάει για να καλλιεργήσει τη γη του εντός της νεκρής ζώνης, βγαίνουν οι Τούρκοι στρατιώτες, και δημιουργούν επεισόδιο.

Ο κ Κασουλίδης εκτίμησε ότι αυτή τη στιγμή η Τουρκία προβαίνει σε μια τεράστια, πολυμέτωπη επίθεση σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Περνούμε μια περίοδο μετάβασης, τους τελευταίους μήνες της παρούσας κυβέρνησης και τους μερικούς μήνες που ακολουθούν μέχρι να βρει τα πόδια της η νέα κυβέρνηση.

»Αυτή την περίοδο επέλεξε η Τουρκία να εκμεταλλευτεί», είπε.

Σήμερα υπήρξε ωστόσο μία μείζων, ανησυχητική όσο και προκλητική εξέλιξη καθώς ο ισλαμιστής ο ισλαμιστής πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενέταξε το ψευδοκράτος στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών, υπό την ιδιότητα του παρατηρητή.

Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Σαμαρκάνδη, όπου βρέθηκε για την 9η Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών

Μιλώντας στην σύνοδο ο Ερντογάν είπε:

«Σύμφωνα με το δίκαιο αδελφοσύνης, αποδεχτήκαμε ως παρατηρητή στον Οργανισμό μας (των τουρκόφωνων κρατών) την “ΤΔΒΚ”.

»Δείξαμε στα αδέλφια μας τους Κύπριους, οι οποίοι είναι αναπόσπαστο κομμάτι του τουρκικού κόσμου, ότι δεν είναι μόνοι, συμβάλλοντας παράλληλα στην διαδικασία επίλυσης. Θέλω να ευχαριστήσω τον καθένα ξεχωριστά, εσάς τα αξιότιμα αδέλφια μου, για την αλληλεγγύη».

Ο Ερντογάν στράφηκε και εναντίον της ΕΕ, λέγοντας ότι έχει την Τουρκία στην πόρτα της για 52 χρόνια και την ταλαιπωρεί:

«Ως μέλος παρατηρητή, ευχαριστώ πραγματικά τον αδερφό μου, Βίκτορ Ορμπάν, για τη γέφυρα που δημιούργησε μεταξύ Ευρώπης και τουρκικού κόσμου.

»Και σαν να προέρχεται από τις ίδιες ρίζες, δίνει αγώνα για την δημοκρατία μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και γι’ αυτόν τον λόγο, δίνω τα συγχαρητήρια στον ίδιο. […] Στην πόρτα της ΕΕ μας ταλαιπώρησαν 52 χρόνια.

»Ακόμη κάνουν το ίδιο. Εμείς θα δώσουμε την απάντησή μας, όταν χρειαστεί και έρθει η ώρα».

Την ένταξη του ψευδοκράτους στον οργανισμό τουρκικών κρατών χαιρέτισε σε πανυγηρικούς τόνους ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, γράφοντας:

«Βήμα-βήμα… Θα γίνει κι αυτό!

»Η “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου” έγινε δεκτή ως μέλος Παρατηρητής στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών.

»Είμαστε στο πλευρό της “ΤΔΒΚ” πάντα, παντού».

Σχετικά άρθρα