Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λιβύη: Άνοιξε διαγωνισμός για τον παράκτιο αυτοκινητόδρομο από Μισράτα μέχρι Ρας α Τζεντίρ

Λιβύη: Άνοιξε διαγωνισμός για τον παράκτιο αυτοκινητόδρομο από Μισράτα μέχρι Ρας α Τζεντίρ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιταλία, Λιβύη, Ματέο Σαλβίνι,

Ο Ιταλός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Υποδομών και Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ματέο Σαλβίνι δήλωσε ότι ο Παράκτιος Αυτοκινητόδρομος της Λιβύης «είναι ένα κομβικό και στρατηγικό έργο αξίας άνω του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ».

Η ιταλική ενημερωτική ιστοσελίδα Decode 39 αποκάλυψε λεπτομέρειες για το έργο του παράκτιου αυτοκινητόδρομου.

Η έκθεση ανέφερε ότι ο φορέας υλοποίησης του έργου έχει ανοίξει διαγωνισμό για το τμήμα του αυτοκινητόδρομου, το οποίο ξεκινά από τη Μισράτα και εκτείνεται περίπου 400 χλμ, μέχρι το συνοριακό πέρασμα Ρας α Τζεντίρ (Ras Ajdir) με την Τυνησία.

Το έργο του αυτοκινητόδρομου περιλαμβάνεται μεταξύ των έργων στη Συνθήκη Φιλίας, Εταιρικής Σχέσης και Συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ Ιταλίας και Λιβύης στις 30 Αυγούστου 2008.

Ο Σαλβίνι είπε ότι το υπουργείο του «δίνει προτεραιότητα στην κατασκευή του παράκτιου αυτοκινητόδρομου που συνδέει τις ανατολικές και δυτικές περιοχές της Λιβύης».

Ο Σαλβίνι είπε σε ραδιοφωνικές δηλώσεις, τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων NOVA ότι «η Ιταλία υποσχέθηκε πριν από πολλά χρόνια να κατασκευάσει την υποδομή στη Λιβύη, ειδικά όσον αφορά την κατασκευή του παράκτιου αυτοκινητόδρομου της χώρας, η οποία είχε αναβληθεί για χρόνια.

»Αυτό το έργο θα έφερνε τα αντιμαχόμενα μέρη της Λιβύης πιο κοντά και θα επέτρεπε στην Ιταλία να ανακτήσει τον ηγετικό της ρόλο».

Η ιταλική οικονομική διπλωματία εργάζεται, ειδικότερα, για την έναρξη εργασιών στο δυτικό τμήμα του αυτοκινητόδρομου που συνδέει την Τρίπολη με τα σύνορα της Λιβύης με την Τυνησία.

Τον Σεπτέμβριο του 2019, η Λιβύη και η Ιταλία συμφώνησαν να ξεκινήσουν την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου το συνοριακό πέρασμα Ρας α Τζεντίρ με την Τυνησία, έως το συνοριακό πέρασμα Imssaed με την Αίγυπτο.

Όπως αναφέρει η ιταλική διαδικτυακή εφημερίδα Sicurezza Internazionale, η συμφωνία επιβεβαιώνει «την αποφασιστικότητα της Ιταλίας και της Λιβύης να υλοποιήσουν έργα υποδομής που είναι στρατηγικής σημασίας και για τις δύο χώρες και που περιλαμβάνονται στη Συνθήκη Φιλίας, Εταιρικής Σχέσης και Συνεργασίας».

Ο Παράκτιος Αυτοκινητόδρομος, που εκτείνεται για περισσότερα από 1.700 χιλιόμετρα, συνδέει τα ανατολικά και τα δυτικά σύνορα της χώρας, περνώντας από το διεθνές αεροδρόμιο της Τρίπολης.

Σύμφωνα με το άρθρο 9 της Συνθήκης, η ιταλική πλευρά δεσμεύεται να παράσχει ποσό 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την υλοποίηση του έργου.

Σχετικά άρθρα