Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στην Τεχεράνη ο Πρωθυπουργός του Ιράκ

Στην Τεχεράνη ο Πρωθυπουργός του Ιράκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιράκ, Ιράν, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Μαρζίεχ Αφχάμ, Νούρι αλ Μαλίκι, Χάιντερ αλ Αμπάντι, Χασάν Ροχανί,

Ο Πρωθυπουργός του Ιράκ, Χαϊντάρ αλ-Αμπάντι, έφθασε το βράδυ της Δευτέρας στην Τεχεράνη, για μια έκτακτη συνάντηση με την ιρανική πλευρά όπου θα συζητηθούν τρόποι για να αντιμετωπιστεί το Ισλαμικό Κράτος.

Τον ιρακινό Πρωθυπουργό υποδέχτηκε, στο αεροδρόμιο Μεχραμπάντ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, υπεύθυνος για τις αραβικές και αφρικανικές υποθέσεις Χοσέιν Αμίρ Αμπντολαχιάν.

Ο ιρακινός Πρωθυπουργός, επικεφαλής αντιπροσωπείας υψηλού επιπέδου, θα έχει μια σειρά επαφών με ιρανούς αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος Χασάν Ροχανί.

Πριν από την αναχώρησή του για το Ιράν, ο Αλ-Αμπάντι δήλωσε ότι ο συντονισμός σχετικά με την υποστήριξη του Ιράν στην εκστρατεία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους είναι ένα από τα θέματα στην ημερήσια διάταξη των συνομιλιών.

Ο ιρακινός Πρωθυπουργός μίλησε για τις σχέσεις μεταξύ της Τεχεράνης και της Βαγδάτης και είπε ότι «το Ιράν είναι μία από τις ισχυρές και προηγμένες χώρες του κόσμου». Πρόσθεσε ότι πρόκειται να συζητήσει τη στενότερη συνεργασία με το Ιράν, στον τομέα της «ενέργειας, της στέγασης, και της ανοικοδόμησης του Ιράκ».

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν, Μαρζίεχ Αφχάμ, δήλωσε ότι η Ισλαμική Δημοκρατία υποστηρίζει την ενότητα, την ακεραιότητα και την ασφάλεια του Ιράκ.

Το Ιράν, πάντως, είχε υποστηρίξει ανοιχτά τον προκάτοχό του αλ Αμπάντι στην πρωθυπουργία τον Νούρι αλ Μαλίκι, στην πολιτική του οποίου πολλοί χρεώνουν την ραγδαία εξάπλωση του Ισλαμικού Κράτους.

Σχετικά άρθρα