Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Να μοιραστούν την Ουκρανία είχε προτείνει ο Πούτιν στην Πολωνία

Να μοιραστούν την Ουκρανία είχε προτείνει ο Πούτιν στην Πολωνία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Μόσχα, Ντόναλντ Τουσκ, Ουκρανία, Πολωνία, Ραντοσλάβ Σικόρσκι, Ρουμανία, Ρωσία,

Το 2008, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε προτείνει στον τότε πρωθυπουργό της Πολωνίας, Ντόναλντ Τουσκ, να μοιραστούν μεταξύ τους τα εδάφη της Ουκρανίας.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε σε συνέντευξή του σε αμερικανικό Μέσο ο Ράντοσλαβ Σικόρσκι, πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας.

Ο Σικόρσκι δήλωσε ότι η πρόταση αυτή διατυπώθηκε από τον Πούτιν στη διάρκεια της επίσκεψης του Πολωνού πρωθυπουργού στη Μόσχα το 2008. “Αυτό ήταν ένα από τα πρώτα πράγματα που ο Πούτιν είπε στον πρωθυπουργό μου, Ντόναλντ Τουσκ όταν επισκέφθηκε τη Μόσχα” είπε ο Σικόρσκι.

“Αυτός (ο Πούτιν) ανέφερε ότι η Ουκρανία είναι μια τεχνητή χώρα και ότι το Λβόβ είναι μια πολωνική πόλη και ότι μπορούμε απλά να το λύσουμε μεταξύ μας”, ανέφερε ο Σικόρσκι στη συνέντευξη που παραχώρησε στις 19 Οκτωβρίου.

Ο Πολωνός πρόεδρος δεν απάντησε στην πρόταση, διότι, όπως υποστήριξε ο Σικόρσκι, γνώριζε ότι η συζήτηση καταγραφόταν. “Καταστήσαμε σαφές ότι δεν θέλαμε να το κάνουμε αυτό”, δήλωσε ο Σικόρσκι.

Μετά τη δημοσίευση της συνέντευξης, ο Σικόρσκι ανέφερε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ότι: “Μερικά από τα λόγια έχουν παρερμηνευτεί” και ότι η Πολωνία δεν συμμετέχει σε προσαρτήσεις.

Οι σχέσεις των δύο κρατών είναι τεταμένες, ιδίως μετά τη σύλληψη στην Πολωνία δύο υπόπτων για κατασκοπεία υπέρ της Μόσχας και αυτή η συνέντευξη μπορεί να επιδεινώσει τα πράγματα.

Η συνέντευξη του Σικόρσκι δεν είναι η πρώτη αναφορά σε σχέδια της Ρωσίας για διαμερισμό της Ουκρανίας. ο Ρώσος πολιτικός Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι είχε στείλει επιστολή προς τις κυβερνήσεις της Πολωνίας, της Ρουμανίας και της Ουγγαρίας, προτείνοντας κοινή διαίρεση της Ουκρανίας.

Σχετικά άρθρα