Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκικό ντρόουν έπληξε όχημα με στελέχη του PKK στο Σιντζάρ του Ιράκ

Τουρκικό ντρόουν έπληξε όχημα με στελέχη του PKK στο Σιντζάρ του Ιράκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπορικές Επιδρομές, Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, Ιράκ, Κουρδιστάν, Κούρδοι,

Τουρκική αεροπορική επιδρομή την Πέμπτη στόχευσε ένα όχημα που μετέφερε μέλη του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) στην πόλη Σιντζάρ, στο βορειοδυτικό Ιράκ, στην επαρχία της Νινευή, που κατοικείται από την πλειοψηφία των Γιαζίντι, αφήνοντας τρεις ανθρώπους νεκρούς και τραυματίες.

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της Περιφέρειας του ιρακινού Κουρδιστάν επιβεβαίωσε το πληγμα με ανάρτησή της στο Facebook και επεσήμανε ότι το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 6.25 μ.μ. (Ώρα Ερμπίλ) στη γειτονιά Νασίρ του Σιντζάρ.

Τουλάχιστον ένας μαχητής του PKK σκοτώθηκε και άλλοι δύο τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα της επίθεσης με τουρκικό drone, εξήγησε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Η Τουρκία στοχοποιεί τακτικά μέλη και στελέχη του PKK καθώς και θέσεις που ανήκουν στο PKK στις παραμεθόριες περιοχές της αυτόνομης επικράτειας του ιρακινού Κουρδιστάν.

Την περασμένη Παρασκευή, τουρκική αεροπορική επιδρομή έπληξε όχημα του PKK σε αυτοκινητόδρομο στην περιοχή Σακίνα, βόρεια του Σιντζάρ, όπου δύο μέλη της ένοπλης ομάδας σκοτώθηκαν και άλλα τρία τραυματίστηκαν.

Η Τουρκία θεωρεί το PKK και τις ομάδες που συνδέονται με το κόμμα «τρομοκρατική οργάνωση» και οι δύο πλευρές βρίσκονται σε στρατιωτική αντιπαράθεση δεκαετιών για το κουρδικό ζήτημα.

Σχετικά άρθρα