Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η γερμανική ΔΕΗ, η Uniper, κρατικοποιείται για να μην καταρρεύσει – Ζημιές 40 δισ.

Η γερμανική ΔΕΗ, η Uniper, κρατικοποιείται για να μην καταρρεύσει – Ζημιές 40 δισ.
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Ενέργεια, Ηλεκτρικό Ρεύμα, Ηλεκτρισμός,

Ζημιές ρεκόρ συνολικού ύψους 40 δισ. ευρώ ανακοίνωσε σήμερα η γερμανική εταιρεία ενέργειας Uniper η οποία σύντομα θα κρατικοποιηθεί προκειμένου να μην καταρρεύσει υπό το βάρος των ζημιών που έχει συσσωρεύσει εν μέσω της ενεργειακής κρίσης.

«Τα στοιχεία για το εξάμηνο ήδη δείχνουν ότι [η κρίση] έχει αφήσει τεράστια σημάδια στα χρηματοοικονομικά μας αποτελέσματα», δήλωσε η οικονομική διευθύντρια της εταιρείας, Tiina Tuomela, προσθέτοντας ότι το πακέτο για να σταθεροποιηθεί η εταιρεία -το οποίο προβλέπει την κρατικοποίηση της- είναι στο στάδιο της οριστικοποίησης.

Η Uniper ανακοίνωσε ότι τα αποτελέσματα περιλαμβάνουν 10 δισ. ευρώ πραγματικές ζημιές που έχει καταγράψει λόγω της αντικατάστασης του ρωσικού φυσικού αερίου στις αγορές άμεσης παράδοσης (spot) με πολύ υψηλότερες τιμές καθώς και 31 δισ. ευρώ σε μελλοντικές ζημιές που επίσης σχετίζονται με την αντικατάσταση του ρωσικού φυσικού αερίου.

«Εργαζόμαστε εντατικά για να αναδιαρθρώσουμε το χαρτοφυλάκιο μας προκειμένου να ελαχιστοποιήσουμε τους κινδύνους και να τερματίσουμε μέχρι το 2024 τις ζημιές που προέρχονται από την αναστολή των παραδόσεων ρωσικού φυσικού αερίου», πρόσθεσε η Tuomela.

Τον Σεπτέμβριο η γερμανική κυβέρνηση συμφώνησε να κρατικοποιήσει την Uniper σε ένα πακέτο διάσωσης το οποίο περιλαμβάνει πιστωτικές γραμμές 18 δισ. ευρώ από την κρατική τράπεζα KfW, με την εταιρεία να έχει ήδη αντλήσει περίπου 14 δισ. ευρώ.

Σχετικά άρθρα