Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κυνήγι τζιχαντιστών του ISIS ή «κυνήγι μαγισσών» στη Νταράα της νότιας Συρίας

Κυνήγι τζιχαντιστών του ISIS ή «κυνήγι μαγισσών» στη Νταράα της νότιας Συρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Νταράα, Συρία, Τζιχαντιστές,

Πηγές του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) ανέφεραν ότι μια ομάδα ντόπιων μοίρασε φυλλάδια στα οποία απειλούν συμπαθούντες ή συνεργάτες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) σε μία εκδήλωση με θέμα «Επαναστατικές Δυνάμεις και Γεγονότα στη Νότια Συρία» στην επαρχία Νταράα.

Επίσης, τα φυλλάδια μοιράστηκαν σε δρόμους και τζαμιά της πόλης Ταφάς στη δυτική ύπαιθρο της Νταράα, στη νότια Συρία, με αυστηρές προειδοποιήσεις προς συμπαθούντες ή συνεργάτες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Τα φυλλάδια απειλούν με τιμωρία όσους εμπλέκονται στη βοήθεια μελών του ISIS, στη διευκόλυνση των κινήσεών τους, στην κατασκοπεία για λογαριασμό της οργάνωσης και στη φιλοξενία των μελών της.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, αυτοί οι άνθρωποι θα λάβουν παρόμοια τιμωρία με εκείνη που θα προσδιοριζόταν σε βάρος μελών του ISIS, καθώς θα θεωρούνταν «συνεργάτες» των μελών του ISIS.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στρατιωτική ενίσχυση έφτασε πρόσφατα στις γύρω περιοχές της πόλης Αλ Γιαντούντα στη δυτική ύπαιθρο της Νταράα, προτού ακτιβιστές και αξιωματούχοι της πόλης εκδώσουν ανακοίνωση στην οποία απαιτούν την καταγραφή αγνώστων που ήρθαν από αλλού να ζήσουν στην πόλη τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, τοπικοί ένοπλοι και ορισμένοι αξιωματούχοι επιθεώρησαν ορισμένα σπίτια για να καταγράψουν τα ονόματα των αγνώστων, δηλαδή ατόμων που ήρθαν από άλλες περιοχές, και να παραδώσουν τη λίστα με τα ονόματά τους στην επιτροπή ασφαλείας.

Η επιτροπή ασφαλείας ζήτησε αργότερα την αποχώρηση των υπόπτων τους οποίους η επιτροπή κατηγόρησε ότι «ανήκουν στο Ισλαμικό Κράτος».

Στις 20 Οκτωβρίου, πηγές του SOHR ανέφεραν ότι οι ομάδες τοπικών ενόπλων, που εισέβαλαν στην πόλη Τζασίμ κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης αναζήτησης πυρήνων του ISIS, εκτέλεσαν έναν άμαχο, λίγες μέρες μετά τη σύλληψή του.

Το πτώμα του άνδρα βρέθηκε πεταμένο στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Τοπικές πηγές ανέφεραν ότι ο πολίτης εκτελέστηκε επειδή «ανήκε στο ISIS», με τις ίδιες πηγές να το διαψεύδουν.

Σχετικά άρθρα