Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο συριακός στρατός βομβάρδισε την περίμετρο τουρκικής κατοχικής βάσης

Ο συριακός στρατός βομβάρδισε την περίμετρο τουρκικής κατοχικής βάσης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Πηγές του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) ανέφεραν ότι οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος βομβάρδισαν, με βαρύ πυροβολικό, τα περίχωρα των χωριών Αλ Ρουγέιχα και Μπαγιανίν και την περίμετρο της τουρκικής βάσης στο Σανάν στα ανατολικά της περιοχής Τζαμπάλ Αλ-Ζαουίγια.

Αρκετές οβίδες έπληξαν σπίτια πολιτών στο χωριό Σενάν, εν μέσω φυγής πολιτών προς Τζαμπάλ Αλ-Ζαουίγια. Ωστόσο, δεν αναφέρθηκαν θύματα.

Επίσης, οι δυνάμεις του καθεστώτος βομβάρδισαν στρατιωτικές θέσεις των φατριών «Al-Fath Al-Mubin» στις γύρω περιοχές των χωριών Αλ Κασρ και Καφρ Αμάχ στη δυτική ύπαιθρο του Χαλεπίου, στη «ζώνη αποκλιμάκωσης», αλλά δεν αναφέρθηκαν θύματα.

Την Πέμπτη, ακτιβιστές του SOHR ανέφεραν σφοδρό βομβαρδισμό από τις δυνάμεις του καθεστώτος στο χωριό Μααρμπαλίτ στη νότια ύπαιθρο της βορειοδυτικής επαρχίας Ιντλίμπ, προκαλώντας υλικές ζημιές μόνο σε αμάχες.

Η Ιντλίμπ ελέγχεται από τη συριακή Αλ Κάιντα, την Ταχρίρ Αλ Σαμ (πρώην Αλ Νούσρα) και έχει ισχυρή παρουσία τουρκικού κατοχικού στρατού, ως «εγγυήτριας» δύναμης με τη σύμφωνη γνώμη της Ρωσίας.

Ο τουρκικός κατοχικός στρατός τόσο στην Κύπρο όσο και στη Συρία παριστάνει την εγγυήτρια δύναμη.

Ο περιμετρικός βομβαρδισμός της τουρκικής βάσης από τον συριακό στρατό σημειώνεται στον χάρτη με τα εντός κίτρινου περιγράμματος χαρακτηριστικά σύμβολα.

Σχετικά άρθρα