Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε στο ιρακινό Κουρδιστάν

Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε στο ιρακινό Κουρδιστάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, Ιράκ, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Τουρκία,

Ένας Τούρκος στρατιώτης τραυματίστηκε και αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του, κατά τη διάρκεια επιχείρησης κατά του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) στην περιοχή του ιρακινού Κουρδιστάν, ανακοίνωσε την Πέμπτη το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Ο στρατιώτης, που ταυτοποιήθηκε ως Φαχίμ Μποζκούρτ, τραυματίστηκε αρχικά στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης επιχείρησης Claw-Key κατά του PKK στις συνοριακές περιοχές του ιρακινού Κουρδιστάν, προσθέτοντας ότι αργότερα πέθανε στο νοσοκομείο, ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωση.

Η Τουρκία θεωρεί το PKK ως «τρομοκρατική οργάνωση» και έχει εντείνει τις επιχειρήσεις της κατά των οχυρών θέσεων των μαχητών του PKK στις παραμεθόριες περιοχές του ιρακινού Κουρδιστάν τα τελευταία δύο χρόνια.

Τον Απρίλιο, η Άγκυρα ανακοίνωσε την έναρξη της επιχείρησης Claw-Lock κατά του PKK στις συνοριακές περιοχές της περιοχής του Κουρδιστάν.

Αν και οι επιχειρήσεις της Τουρκίας έχουν λάβει εκτεταμένη κριτική από το Ιράκ και τη διεθνή κοινότητα και τις χαρακτήρισαν «πλήρη παραβίαση της ιρακινής κυριαρχίας», η Άγκυρα στοχεύει συνεχώς μέλη του PKK εντός της περιοχής του ιρακινού Κουρδιστάν και του Ιράκ.

Σχετικά άρθρα