Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μπάιντεν δεν πιστεύει τον Πούτιν ότι δεν θα ρίξει πυρηνικά

Ο Μπάιντεν δεν πιστεύει τον Πούτιν ότι δεν θα ρίξει πυρηνικά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Πυρηνικά Όπλα, Ρωσία, Τζο Μπάιντεν,

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αμφισβήτησε την ειλικρίνεια του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την δήλωσή του ότι δεν έχει πρόθεση να χρησιμοποιήσει πυρηνικά ή χημικά όπλα στην Ουκρανία.

«Αν δεν έχει καμιά (τέτοια) πρόθεση, γιατί μιλάει συνέχεια γι’ αυτό;

»Γιατί μιλάει για τη δυνατότητα χρήσης πυρηνικού όπλου;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο NewsNation.

«Γιατί μιλάει για την ικανότητα χρήσης τακτικού πυρηνικού όπλου;» πρόσθεσε ο Μπάιντεν αναφέροντας ότι ο τρόπος με τον οποίο ο Ρώσος πρόεδρος «προσεγγίζει» το ζήτημα είναι «πολύ επικίνδυνος».

«Μπορεί να τα τελειώσει όλα αυτά. Φύγετε από την Ουκρανία», συνέχισε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πούτιν είπε την Πέμπτη ότι η Ρωσία δεν χρειάζεται να εξαπολύσει πυρηνική επίθεση στην Ουκρανία και αρνήθηκε ότι η χώρα του είχε ποτέ συζητήσει τη χρήση τέτοιων όπλων στον πόλεμο.

«Δεν χρειαζόμαστε πυρηνικό χτύπημα στην Ουκρανία», είπε ο Πούτιν, ισχυριζόμενος ότι η Ρωσία προχώρησε μόνο σε «υπαινιγμούς» ως απάντηση στις συνομιλίες από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους για πιθανή πυρηνική σύγκρουση.

«Δεν έχει νόημα, ούτε στρατιωτικά ούτε πολιτικά», πρόσθεσε.

Αξιωματούχοι του Κρεμλίνου, μεταξύ των οποίων ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, έχουν προειδοποιήσει πολλές φορές τις τελευταίες εβδομάδες για πιθανή χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία.

Σχετικά άρθρα