Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το PKK υπερασπίζεται αρχαίο Ιερό του Ζωροάστρη από το Ισλαμικό Κράτος

Το PKK υπερασπίζεται αρχαίο Ιερό του Ζωροάστρη από το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Γιαζίντι, Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, Ζωροαστρισμός, Ιερό του Σερφεντίν, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μεσοποταμία, Μιθραϊσμός, Πεσμεργκά, Τζιχαντιστές,

Σύμφωνα με πληροφορίες που διαχέονται στο twitter, 1.500 τζιχαντιστές που πολεμάνε για το Ισλαμικό Κράτος έχουν περικυκλώσει τον πιο ιερό τόπο των Κούρδων Γιαζίντι, στο βόρειο Ιράκ, τον ναό του Σερφεντίν (Sherfedin Shrine).

Το Ιερό του Σερφεντίν των Γιαζίντι, κέντρο της αρχαία ηλιακής και πυρολατρικής θρησκείας του Ζωροάστρη, υπερασπίζονται πολιτοφύλακες των Κούρδων Γιαζίντι και αριστεροί αντάρτες του κουρδικού PKK.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι Πεσμεργκά (οι ένοπλες δυνάμεις των Κούρδων του Ιράκ) έχουν ηττηθεί και υποχωρούν. Ωστόσο, οι γενναίοι αριστεροί αντάρτες του PKK είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματός τους το Ιερό της Εθνικής τους Θρησκείας.

Για τους άνδρες και τις γυναίκες του PKK (ανεξάρτητα εάν είναι μουσουλμάνοι ή Γιαζίντι) το να πολεμήσουν για την αρχαία τους θρησκεία και να υπερασπιστούν τα Ιερά του Ζωροάστρη είναι αγώνας για την ίδια την εθνική τους ταυτότητα. Είναι η απόδειξη ότι οι Κούρδοι δεν είναι Άραβες, δεν είναι Τούρκοι, η αρχαία θρησκεία των Γιαζίντι και οι ίδιοι οι Γιαζίντι, είναι η ζώσα απόδειξη της αρχαίας συνέχειας του κουρδικού έθνους.

Επίσης, τουλάχιστον 7.000 Κούρδοι Γιαζίντι άμαχοι έχουν καταφύγει ξανά στο όρος Σιντζάρ μετά την ξαφνική προέλαση του Ισλαμικού Κράτους στο βόρειο Ιράκ. Τουλάχιστον 100 οχήματα με τζιχαντιστές έχουν περικυκλώσει τους Γιαζίντι.

Δείτε φωτογραφίες από τους υπερασπιστές του Ιερού του Σερφεντίν:

Sherfedin-Shrine-1

Sherfedin-Shrine-2

Sherfedin-Shrine-3

Σχετικά άρθρα