Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βλ. Πούτιν: Η Ρωσία είναι ενήμερη για τα σχέδια της Ουκρανίας να χρησιμοποιήσει βρόμικη βόμβα

Βλ. Πούτιν: Η Ρωσία είναι ενήμερη για τα σχέδια της Ουκρανίας να χρησιμοποιήσει βρόμικη βόμβα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Βρόμικη Βόμβα, Κοινοπολιτεία Ανεξαρτήτων Κρατών, Ουκρανία, Πυρηνικά Όπλα, Ρωσία,

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν παρακολούθησε την Τετάρτη άσκηση των στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων της Ρωσίας, μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Σε δηλώσεις του, ο Πούτιν σημείωσε ότι «το ενδεχόμενο συγκρούσεων στον κόσμο και την περιοχή παραμένει πολύ υψηλό».

Παράλληλα, επέμεινε στη ρωσική προπαγάνδα, τονίζοντας ότι η Ρωσία είναι ενήμερη για τα σχέδια της Ουκρανίας να χρησιμοποιήσει μια βρόμικη βόμβα.

Ο Πούτιν δήλωσε επίσης ότι «τα περιστατικά στη γέφυρα της Κριμαίας και στον ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό του Κουρσκ αναδεικνύουν την ανάγκη για λήψη αυξημένων μέτρων ασφαλείας σε χώρους κρίσιμων υποδομών».

«Ο κόσμος γίνεται πολυπολικός μπροστά στα μάτια μας, αλλά ορισμένες χώρες προσπαθούν να διατηρήσουν την ηγεμονία με κάθε μέσο», σημείωσε ακόμη ο Ρώσος πρόεδρος.

«Κυριολεκτικά μπροστά στα μάτια μας, ο κόσμος αλλάζει και μάλιστα γίνεται πολυπολικός.

»Ωστόσο, ορισμένοι στη διεθνή επικοινωνία προσπαθούν να διατηρήσουν την ηγεμονία τους με κάθε κόστος, χρησιμοποιώντας ένα ευρύ φάσμα πολιτικών, στρατιωτικών, οικονομικών, πληροφοριακών και άλλων μεθόδων και μέσων», δήλωσε ο Πούτιν, μιλώντας σε συνεδρίαση του συμβουλίου των επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας και των ειδικών υπηρεσιών των χωρών της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών (ΚΑΚ).

Ορισμένοι γεωπολιτικοί παίκτες δεν αποφεύγουν τις άμεσες ενέργειες υπονόμευσης, δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Δεν αποφεύγουν ούτε το άμεσο σαμποτάζ.

»Αναφέρομαι στην οργάνωση εκρήξεων στους αγωγούς του Nord Stream».

«Η Ουκρανία έχει γίνει εργαλείο της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ και έχει ουσιαστικά χάσει την κυριαρχία της», υποστήριξε ο Ρώσος πρόεδρος.

Σύμφωνα με τον Πούτιν, οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν την Ουκρανία «ως πολιορκητικό κριό κατά της Ρωσίας, κατά του ενωτικού μας κράτους με τη Δημοκρατία της Λευκορωσίας και κατά του Οργανισμού της Συνθήκης Συλλογικής Ασφαλείας (ΟΣΣΑ) και της ΚΑΚ γενικότερα».

Ορισμένες χώρες χρησιμοποιούν τακτικές εκβιασμού και άμεσου εκφοβισμού στον χώρο της ΚΑΚ, υποστήριξε ακόμη ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Πούτιν ανέφερε επίσης ότι διεθνείς τρομοκρατικές ομάδες προσπαθούν να διεισδύσουν στις χώρες του ΟΣΣΑ.

«Το ουκρανικό έδαφος έχει μετατραπεί σε πεδίο δοκιμών για στρατιωτικά και βιολογικά πειράματα και τώρα προμηθεύεται με όπλα, συμπεριλαμβανομένων των βαρέων όπλων, χωρίς να αγνοείται η επιθυμία του καθεστώτος του Κιέβου για πυρηνικά όπλα», σημείωσε.

«Ένα από τα καθήκοντα προτεραιότητας είναι η από κοινού αντιμετώπιση των προσπαθειών παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις της ΚΑΚ.

»Για να γίνει αυτό, προκειμένου να το αντιμετωπίσουμε, πρέπει να αποκαλύψουμε και να καταστείλουμε πιο ενεργά το έργο των ξένων μυστικών υπηρεσιών που αποσκοπούν στην αποσταθεροποίηση της κατάστασης σε κάθε κράτος – μέλος της ΚΑΚ», δήλωσε.

Ο Πούτιν υποστήριξε ότι οι χώρες-μέλη της ΚΑΚ δεν έχουν ακόμη αντιμετωπίσει τέτοιες τρομοκρατικές απειλές όπως τώρα και πρόσθεσε ότι το κοινό καθήκον των κρατών είναι η προστασία του πληθυσμού.

Ο Ρώσος πρόεδρος έκανε λόγο και για τον κίνδυνο να πέσουν στα χέρια τρομοκρατών όπλα υψηλής ακρίβειας από τη μαύρη αγορά της Ουκρανίας.

Σχετικά άρθρα