Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κούρδοι αντάρτες (PKK) σκοτώνουν Τούρκους στο βόρειο Ιράκ – Η Τουρκία ρίχνει χημικά αέρια

Κούρδοι αντάρτες (PKK) σκοτώνουν Τούρκους στο βόρειο Ιράκ – Η Τουρκία ρίχνει χημικά αέρια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιράκ, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Τουρκία, Χημικά Όπλα,

Οι Κούρδοι αντάρτες συνεχίζουν να αντιστέκονται αμείωτα στην τουρκική εισβολή στις Αμυντικές Ζώνες της Μηδίας [ιρακινό Κουρδιστάν] παρά τις συνεχιζόμενες επιθέσεις με χημικά όπλα από την Τουρκία.

Όπως ανέφερε το κέντρο Τύπου των Δυνάμεων Λαϊκής Άμυνας (HPG), του ένοπλου βραχίονα του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), σε μια επισκόπηση του τρέχοντος πολέμου στην περιοχή, πέντε μέλη των τουρκικών δυνάμεων κατοχής σκοτώθηκαν σε διάφορες ενέργειες την Πέμπτη.

Οι αντάρτες κατέστρεψαν και διάφορους οπλισμούς.

Στην περιοχή Ζαπ, οι ενέργειες των HPG και YJA Star (Ελεύθερες Γυναικείες Στρατιές) επικεντρώθηκαν σε εχθρικές δραστηριότητες στα περίχωρα των αντιστασιακών περιοχών.

Στην περιοχή Τσεμτσό, οι κατακτητές στην περιοχή γύρω από τις πολεμικές θέσεις «Şehîd Aryen» δέχθηκαν πολλές φορές πυρά από αντάρτικες μονάδες.

Τέσσερις στρατιώτες σκοτώθηκαν και ένας άλλος τραυματίστηκε.

Στη Σάτσα, οι αντάρτες απέκρουσαν τα τουρκικά στρατεύματα υπό πυρά πυροβολικού.

Στη Σίντα, ένα σύστημα παρακολούθησης με κάμερες που ήταν εγκατεστημένο κοντά στην αμυντική θέση «Şehîd Felat» καταστράφηκε χρησιμοποιώντας τακτικές δολιοφθοράς. Η ενέργεια είχε επίσης αποτέλεσμα έναν θάνατο από τις γραμμές των τουρκικών δυνάμεων κατοχής.

Στο Χακούρκε, μια μονάδα YJA-Star κατέστρεψε μια τουρκική στρατιωτική θέση στο Τζίρε Σεχίντ Αξίν και ένας στρατιωτικός ασύρματος καταστράφηκε.

Στη Μετίνα, οι αντάρτες χτύπησαν στο Τζίρε Γκούντι και δύο στρατιώτες τραυματίστηκαν.

Εδώ, μια στρατιωτική σκηνή καταστράφηκε επίσης από μια μονάδα YJA-Star.

ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

Οι κουρδικές HPG δήλωσαν ότι ο τουρκικός στρατός πραγματοποίησε τουλάχιστον 17 επιθέσεις με απαγορευμένα όπλα εναντίον περιοχών ανταρτών στο ιρακινό Κουρδιστάν την προηγούμενη ημέρα.

Όλες οι επιθέσεις στράφηκαν εναντίον αμυντικών θέσεων, οι περισσότερες κατά της θέσης Şehîd Felat στη Σίντα.

Η περιοχή Τζέμτζο βομβαρδίστηκε δεκάδες φορές από τανκς και στο Καρκέρ ο τουρκικός στρατός συνέχισε να προσπαθεί να καταστρέψει θέσεις ανταρτών με μπουλντόζες.

Σχετικά άρθρα