Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γερμανία: «Φουντώνουν» οι αντιδράσεις για την ακρίβεια – Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους

Γερμανία: «Φουντώνουν» οι αντιδράσεις για την ακρίβεια – Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακρίβεια, Γερμανία, Διαδηλώσεις, Διαδηλωτές, Ενέργεια,

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές σε έξι γερμανικές πόλεις συγκεντρώθηκαν σήμερα απαιτώντας μία πιο δίκαιη διανομή των κυβερνητικών επιδοτήσεων, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια σε ενέργεια και τρόφιμα και γενικότερα το αυξανόμενο καθημερινό κόστος ζωής, αλλά και την ταχύτερη μετάβαση σε μία οικονομία που δεν θα έχει ανάγκη τα ορυκτά καύσιμα.

Οι διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν στο Βερολίνο, στο Ντίσελντορφ, στο Ανόβερο, στην Στουτγάρδη, στην Δρέσδη και στην Φρανκφούρτη, κρατώντας πανό, αλλά και φωνάζοντας συνθήματα για όλα, από την ανάγκη μείωσης του πληθωρισμού μέχρι τον τερματισμό της λειτουργίας των πυρηνικών ενεργειακών μονάδων, αλλά και την διάθεση περισσότερων ενεργειακών επιδομάτων στους φτωχούς.

Σύμφωνα με την Greenpeace, που ήταν ένας από τους διοργανωτές των διαδηλώσεων, περίπου 24.000 άνθρωποι συμμετείχαν σε αυτές, με την αστυνομία να ανακοινώνει ότι περίπου 1.800 διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν στο Βερολίνο.

«Θέλουμε να δείξουμε ότι χρειαζόμαστε άμεσα οικονομική βοήθεια για τους πολίτες, αλλά και την χορήγησή της με κοινωνικά κριτήρια.

»Η κυβέρνηση κάνει πολλά, αλλά διανέμει τα χρήματα σαν να χρησιμοποιεί ένα ποτιστήρι.

»Οι άνθρωποι με τα χαμηλότερα εισοδήματα χρειάζονται μεγαλύτερη υποστήριξη από τους πλούσιους», δήλωσε η Αντρέα Κότσις, αντιπρόεδρος της ένωσης ver.di, που συμμετείχε στην διοργάνωση των διαδηλώσεων.

Την Παρασκευή, το κοινοβούλιο της Γερμανίας ενέκρινε το κυβερνητικό πακέτο διάσωσης των 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο έχει ως στόχο την προστασία των εταιριών και των νοικοκυριών, από τις επιπτώσεις των αυξήσεων στις τιμές της ενέργειας.

Υπενθυμίζεται ότι πριν έξι ημέρες δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές και στην Γαλλία κατέκλυσαν τους δρόμους του Παρισιού ζητώντας τη λήψη μέτρων κατά της ακρίβειας, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, στη διαδήλωση που οργάνωσαν κόμματα της Αριστεράς και συνδικάτα, μετείχαν 140.000 άνθρωποι.

Σχετικά άρθρα