Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μαζλούμ Άμπντι (SDF): Οι εγκλωβισμένοι Σύροι στην Αλγερία να επιστρέψουν στη Β/Α Συρία, να μην πάνε Ευρώπη

Μαζλούμ Άμπντι (SDF): Οι εγκλωβισμένοι Σύροι στην Αλγερία να επιστρέψουν στη Β/Α Συρία, να μην πάνε Ευρώπη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλγερία, Αυτόνομη Διοίκηση Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES), Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μαζλούμ Άμπντι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF),

Ο Γενικός Διοικητής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), Μαζλούμ Άμπντι, απηύθυνε έκκληση την Πέμπτη στους Σύρους, που κατάγονται από περιοχές στη βορειοανατολική Συρία, που έχουν αποκλειστεί στην Αλγερία, να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Ο Μαζλούμ Άμπντι εξέφρασε την ετοιμότητά του να παράσχει όλες τις απαραίτητες διευκολύνσεις για την «ασφαλή και αξιοπρεπή επιστροφή τους».

Οι Σύροι που έχουν εγκλωβιστεί στην Αλγερία φοβούνται ότι θα παραδοθούν στη συριακή κυβέρνηση.

Ο Ανώτατος Διοικητής των SDF, σε αποκλειστική δήλωση στον North Press, είπε ότι οι Αρχές στη βορειοανατολική Συρία θα παράσχουν όλες τις απαραίτητες εγκαταστάσεις και θα βοηθήσουν για να διασφαλιστεί η επιστροφή όσων έχουν παγιδευτεί στην Αλγερία.

Στη δήλωσή του στον North Press, ο Μαζλούμ Άμπντι πρόσθεσε ότι οι Αρχές της Αυτόνομης Διοίκησης της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES) εργάζονται για να απελευθερώσουν τους εγκλωβισμένους Σύρους στην Αλγερία μέσω διπλωματικών μεθόδων.

Τόνισε την ανάγκη «να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των ανθρώπων μας και την ασφαλή επιστροφή τους».

Κατά τη διάρκεια του τρέχοντος μήνα, 18 Σύροι έχασαν τη ζωή τους κοντά στην παραλιακή πόλη Οράν στην Αλγερία, διακινδυνεύοντας τη ζωή τους μέσω της θάλασσας για να φτάσουν στην Ευρώπη.

Οι στατιστικές αποκάλυψαν ότι οι περισσότεροι από τους πνιγμένους Σύρους είναι κάτοικοι της συριακής πόλης Κομπάνι.

Αποκλειστική πηγή από την AANES αποκάλυψε στο North Press την σχεδόν ολοκλήρωση των νομικών μέτρων που ελήφθησαν για να φέρουν τα πτώματα των Σύρων που πνίγηκαν στα ανοιχτά των ακτών της Αλγερίας.

Τα μέτρα της AANES ήρθαν ως απάντηση στις αυξανόμενες εκκλήσεις των οικογενειών των θυμάτων να επιστραφούν οι σοροί.

Η πηγή πρόσθεσε ότι η AANES έχει ιδρύσει μια ειδική επιτροπή, που περιλαμβάνει διπλωμάτες και εκπροσώπους της διοίκησης στο εξωτερικό, προκειμένου να μπορέσει «σύντομα» να πάρει πίσω τα πτώματα.

Η επιτροπή παρακολουθεί το θέμα των εγκλωβισμένων στην Αλγερία για να τους απελευθερώσει και να διευκολύνει την «ασφαλή και αξιοπρεπή επιστροφή τους», σύμφωνα με την πηγή.

Στις 17 Οκτωβρίου, ο Μουχάμαντ Σαχίν, συμπρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου στην περιοχή του Ευφράτη στο Κομπάνι, δήλωσε σε αποκλειστική δήλωση στον North Press ότι η AANES θα επιστρέψει τα πτώματα των θυμάτων με δικά της έξοδα, αλλά οι νομικά εμπόδια δεν επιτρέπουν να ευοδωθούν οι προσπάθειες που έγιναν για αυτό το θέμα.

Εκατοντάδες Σύροι εξακολουθούν να είναι εγκλωβισμένοι στην Αλγερία, πρόθυμοι να επιστρέψουν στις πόλεις τους, αλλά πολλά εμπόδια, το πιο σημαντικό είναι η παράνομη είσοδος, ανατρέπουν τις προσπάθειες να τους πάρουν πίσω.

Η μετανάστευση από τη Συρία αυξάνεται γενικά, οι άνθρωποι φεύγουν από την επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης και τα τρομερά μέτρα ασφαλείας σε μια χώρα που έχει καταστραφεί από τον πόλεμο.

Από τον Ιανουάριο, δεκάδες μετανάστες έχουν πνιγεί στη Μεσόγειο στο δρόμο τους προς την Ευρώπη.

Στις 20 Σεπτεμβρίου, ένα λιβανέζικο σκάφος που επέβαινε σχεδόν 150 Σύρους, Λιβανέζους, Παλαιστίνιους μεταξύ άλλων μεταναστών βυθίστηκε στα ανοιχτά της συριακής πόλης Ταρτούς κοντά στο νησί Αρουάντ.

Σχετικά άρθρα