Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκικό ντρόουν σκότωσε Γιαζίντι αντάρτες (YBŞ) στο Σιντζάρ του Β/Δ Ιράκ

Τουρκικό ντρόουν σκότωσε Γιαζίντι αντάρτες (YBŞ) στο Σιντζάρ του Β/Δ Ιράκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπορικές Επιδρομές, Γιαζίντι, Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, Ιράκ, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μονάδες Αντίστασης του Σινγκάλ (YBŞ), Νινευή, Τουρκία,

Τουρκικά μη επανδρωμένα πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν αεροπορική επιδρομή στο Σιντζάρ, στο βορειοδυτικό Ιράκ, εκεί όπου ζουν οι Γιαζίντι, με στόχο όχημα που μετέφερε μέλη μιας ένοπλης ομάδας που συνδέεται με το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK).

Τουλάχιστον ένας αξιωματούχος των Μονάδων Αντίστασης Σιντζάρ (YBS) των Γιαζίντι σκοτώθηκε και ένας μαχητής τραυματίστηκε ως αποτέλεσμα της αεροπορικής επιδρομής με drone που πραγματοποιήθηκε στη συνοικία Σαχιντάν στο κέντρο του Σιντζάρ, επιβεβαίωσε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία του ιρακινού Κουρδιστάν.

Η αεροπορική επιδρομή, η οποία αναφέρθηκε γύρω στις 8.20 μ.μ., τραυμάτισε επίσης έναν άλλο μαχητή των YBS, πρόσθεσε η αντιτρομοκρατική μονάδα.

Η Τουρκία θεωρεί το PKK και οποιεσδήποτε ομάδες που συνδέονται μαζί του «τρομοκρατική οργάνωση» και στοχεύει τακτικά μέλη καθώς και τα κεντρικά γραφεία της ένοπλης ομάδας στην περιοχή.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη έπληξαν ένα αρχηγείο των YBS στο Σιντζάρ.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία επιβεβαίωσε επίσης την αεροπορική επιδρομή εκείνη τη στιγμή και επεσήμανε ότι είχε θύματα, αλλά δεν διευκρίνισε πόσοι ακριβώς άνθρωποι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν.

Σχετικά άρθρα