Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Είκοσι χρόνια κάθειρξη σε Καναδό υπήκοο για χρηματοδότηση του Ισλαμικού Κράτους

Είκοσι χρόνια κάθειρξη σε Καναδό υπήκοο για χρηματοδότηση του Ισλαμικού Κράτους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές,

Το Γραφείο Δικαιοσύνης των Διεθνών Σχέσεων των Ηνωμένων Εθνών ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ομοσπονδιακό δικαστήριο καταδίκασε έναν Καναδό υπήκοο σε 20 χρόνια κάθειρξη, ακολουθούμενη από 36 μήνες εποπτευόμενης αποφυλάκισης για χρηματοδότηση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στη Συρία.

Ο 37χρονος Αμπντουλαχί Άχμεντ Αμπντουλαχί, κάτοικος του Έντμοντον της Αλμπέρτα του Καναδά, καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκιση «για συνωμοσία με άλλους για την παροχή υλικής υποστήριξης σε τρομοκράτες που εμπλέκονται σε βίαιες δραστηριότητες όπως δολοφονίες, απαγωγές και ακρωτηριασμό προσώπων στη Συρία».

Ο πρώην κάτοικος του Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια, Αμπντουλαχί, παρείχε «χρήματα και προσωπικό για την υποστήριξη των βίαιων τζιχαντιστικών δραστηριοτήτων του ISIS».

Ενθάρρυνε, βοήθησε και βοήθησε οικονομικά έξι υπηκόους της Βόρειας Αμερικής, τρεις εκ των οποίων ήταν ξαδέλφια του, να ταξιδέψουν στη Συρία για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος και συμμετείχαν σε μάχες, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Και τα έξι άτομα φέρεται να σκοτώθηκαν σε μάχες για το ISIS.

Έστειλε επίσης χρήματα σε τρίτους μεσάζοντες του ISIS στην Γκαζιαντέπ της Τουρκίας, για να «υποστηρίξουν τους συν-συνωμότες του σε βίαιες δραστηριότητες τζιχαντιστών στο πεδίο της μάχης».

Διευκόλυνε το ταξίδι άλλων στη Συρία για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος.

Διέπραξε επίσης ένοπλη ληστεία σε ένα κοσμηματοπωλείο του Έντμοντον του Καναδά στις 9 Ιανουαρίου 2014 για να συγκεντρώσει χρήματα για την υποστήριξη των βίαιων τρομοκρατικών δραστηριοτήτων στη Συρία.

Οι καναδικές Αρχές συνέλαβαν τον Αμπντουλαχί μετά από αίτημα έκδοσης από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Αμπντουλαχί παραδόθηκε στο Σαν Ντιέγκο στις 24 Οκτωβρίου 2019, για να αντιμετωπίσει κατηγορίες για προσφορά υλικής υποστήριξης στο Ισλαμικό Κράτος στο κατηγορητήριο.

Τον Αύγουστο, οι εισαγγελείς των ΗΠΑ καταδίκασαν τον Ελ Σαφέ Ελ Σεΐχ, μέλος των Beatles του ISIS, σε ισόβια φυλακή με την κατηγορία των βάναυσων εκτελέσεων δημοσιογράφων και εργαζομένων στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας κατά την άνοδο του ISIS στη Συρία.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης περιέγραψε τον 34χρονο Ελσέιχ ως «το πιο διαβόητο μέλος του ISIS που αντιμετωπίζει μια δίκη ενόρκων στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Το ISIS έχασε το τελευταίο του προπύργιο στη Συρία τον Μάρτιο του 2019. Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), με την υποστήριξη του Διεθνούς Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ, νίκησαν το Ισλαμικό Κράτος μετά από σκληρές μάχες στην πόλη Μπαγκούζ στην ανατολική ύπαιθρο του Ντέιρ αλ Ζουρ, δίνοντας τέλος στο λεγόμενο χαλιφάτο που κήρυξε το τρομοκρατικό ISIS.

Σχετικά άρθρα