Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Όρμπαν προειδοποίησε για επίθεση στον Turkish Stream

Ο Όρμπαν προειδοποίησε για επίθεση στον Turkish Stream
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγωγός, Αγωγός Nord Stream, Αγωγός Nord Stream-2, Αγωγός Turkish Stream, Βίκτορ Όρμπαν, Ενέργεια, Ουγγαρία, Ρωσία, Τουρκία, Φυσικό Αέριο,

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν δήλωσε ότι θα θεωρηθεί τρομοκρατική ενέργεια κάθε επίθεση στον αγωγό φυσικού αερίου της «Τουρκικής Ροής» (Turkish Stream), ο οποίος μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο στην Τουρκία και στην νοτιοανατολική Ευρώπη μέσω Τουρκίας, και θα ενεργήσει ανάλογα.

Ο Πρωθυπουργός Όρμπαν, στην εβδομαδιαία ομιλία του στο ουγγρικό κρατικό ραδιόφωνο Kossuth Radio, τόνισε ότι η καταστροφή του αγωγού φυσικού αερίου της «Βόρειας Ροής»/«Nord Stream» ήταν αποτέλεσμα δολιοφθοράς και την χαρακτήρισε ως τρομοκρατική επίθεση.

«Εάν κάποιο κράτος έχει ρόλο σε αυτό το περιστατικό, τότε είναι κράτος-τρομοκράτης» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Όρμπαν είπε ότι μετά την επίθεση στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream, το ρωσικό αέριο μεταφέρθηκε στην Ουγγαρία μέσω του Turkish Streamn και ότι η χώρα του θα θεωρούσε κάθε απόπειρα έκρηξης ή απενεργοποίησης αυτής της γραμμής ως τρομοκρατική επίθεση και ότι θα ενεργήσει ανάλογα.

Αναφερόμενος στην εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας τόνισε ότι πρέπει να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός και να ξεκινήσουν ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας το συντομότερο δυνατό.

Ο Όρμπαν σημείωσε ότι όσο ο πόλεμος συνεχίζεται και η Δύση απαντά σε αυτόν με κυρώσεις, ο πληθωρισμός και οι τιμές της ενέργειας δεν θα μειωθούν.

Επέκρινε την πολιτική των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας τονίζοντας ότι παρότι η χώρα του εξαιρείται από τις ενεργειακές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, επηρεάζεται, εντούτοις από τις υψηλές τιμές της ενέργειας.

Πηγή: aydinlik.com.tr – Βαλκανικό Περισκόπιο

Σχετικά άρθρα